ett par snygga boktips och en matchande spellista

Det är mitten på mars, våren är inom räckhåll, och jag har tagit fram ett par vårjackor och mina tjockaste sneakers. Och det slutar aldrig snöa, ena vårjackan är lite för vårig för vädret, och jag har fattat beslutet att det är slutskottat för året (vilket betyder tjockt med snö och en liten upptrampad stig bara på gården) - vädret och våren är helt enkelt inte i synk. Vilket matchar mina göranden annars - jag köpte just ett par näbbkängor i päls på tradera (jag hade såna för en massa år sedan, men städade bort dom i nån flytt, något jag ångrat många gånger), och så håller jag på att sticka den halsduk jag saknat i flera månader - tjock och fluffig och stor, i ren, varm ull. Jag borde bli klar idag så att jag kan blocka den, så får ni se imorgon.
 
När jag köpte garnet, så köpte jag några böcker av Angela M. Sanders också. Jag hade redan Dior or Die, men jag köpte dom andra tre, jag hittade författaren när jag sökte på adlibris efter böcker om Elsa Schiaparelli, min absoluta favoritdesigner (jag drömmer om att hitta plagg/accessoarer/smycken av henne till ett rimligt pris, men tror inte att det kommer att hända här i Sverige). Böckerna är osedvanligt trevliga att titta på, ett litet ovanligt pocketformat, med nästan en gummikänsla på omslaget, och så är framsidorna snygga också. Sen är dom läsvärda också - dom tre till vänster är dom tre första i en serie om Joanna som har en vintagebutik, men som råkar bli intrasslad i mord och som hon förstås gör sitt bästa för att lösa. Boken till höger är en annan serie, upptäckte jag när jag fick hem dom, den har jag inte läst och vet inte vad den handlar om. Den ser lika trevlig ut!
 
På bokrean köpte jag förresten två böcker till på grund av deras trevliga utseende, två av Denise Rudbergs Elegant Crime-böcker. Jag vill ha tag på hela serien i den inbundna utgåvan med böcker i lite mindre storlek, för jag tycker att dom är så fina (dom är helt ok att läsa, inte fantastiska, men helt ok) - ett smycke för bokhyllan helt enkelt. Helst vill jag hitta dom på loppis förstås, men det kändes helt ok på bokrean också. Nu har jag nummer fem, sju och åtta, ett till fyra, plus sex, saknas - hoppas jag hittar dom under det här året, det känns som ett lagomt mål att sätta upp för mig själv!
 
Det var längesen jag hade ett dagens soundtrack, men här bjuder jag på ett som matchar det ena boktipset - i Sanders-böckerna så nämns Blossom Dearie, och jag var tvungen att kolla upp vad det var för något. Väldigt trevligt och vintage var det, och jag sparade på en gång en lång spellista!
 
 
 

Kommentarer:

1 W:

Spännande! Måste undersöka de där böckerna 😍

Svar: du vet ju var dom finns om inte annat! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: