en sväng på röda korset och på ica

Jag kom just hem från en snabbis till näst närmsta samhälle (som jag ibland väljer framför det närmsta, pga mycket bättre Röda Kors-butik), jag var bara in på Ica och förstås på Röda Korset - jag skrev redan igår att jag skulle åka och kika om dom hade några kläder. Och några kläder hittade jag! Tre provade plagg var för små (en blus sörjde jag över, trots att färgen inte alls var min, den var så jäkla fin, med hög krage som knäpptes i nacken, lös passform över bysten och volanger på ärmarna, precis sånt jag tycker om!), två funkade bra (en mörkblå blus med vitt ikatmönster, väldigt skönt oversized, en grå polotröja med ponchokänsla), och så hittade jag två mössor (jag är för evigt på jakt efter den perfekta mössan), en svart med rejält strukturmönster, och en blåvit med skärm, och till sist en stor grå virkad sjal med blommor längs nederkanten. Den tänkte jag först ge till syster Suss, men den behåller jag nog... Jag hittade inget av det jag hade hoppats på, en kofta, ett par kängor och en klänning, men det känns ok ändå. Skjortor/blusar har jag svårt för att hitta, särskilt såna som blir använda, jag tycker att dom känns för strama och stela, och mössor letar jag som sagt alltid, jag har svårt att hitta en som är nog varm för den smällkalla norrländska vintern.
 
Å, förresten - jag tog inte på behån, eftersom jag har en stor fluffig vinterjacka, det syns inte vad som händer under den. Fast att prova kläder utan behå på var inte en bra idé, det blev lite extra svårt att se hur dom passade...
 
Det bästa? Jag har kvar mer än hälften av julklappspengen, så det kan bli ett till secondhandbesök framöver!
 
Ett snabbt tips för lite roligare naglar, som ändå är väldigt diskreta:
Jag har sällan samma färg på alla mina naglar, ibland så missmatchar jag som bara den, andra gånger så väljer jag samma färg med olika finish (tex blanka och matta, eller blanka och pärlemorskimrande), eller som här - färger som ligger väldigt nära varandra. Tittar man snabbt bara, så ser alla naglar ljusrosa ut, tittar man noggrannare så ser man att det är tre olika nyanser. Snyggt, tycker jag!
 
Å, jag gick beslutsamt en omväg runt godishyllan på Ica, godis ska jag ju försöka låta bli. Istället köpte jag en påse dadlar med lakritssmak - jag har alltid tyckt att dom varit för dyra, men jämför jag med hur mycket jag lägger på godis, så är det rena fyndpriset. Det är något jag måste hitta, bra alternativ till godiset, något som tillfredsställer sötsuget. Tyvärr så stämmer det inte, att frukt är godis - jag är precis lika sötsugen efter att jag ätit frukt, även om det är gott också på sitt sätt.
 
Nu är det dags för långpromenad nummer två för idag - snacka om att Alice får känna sig bortskämd, bara för att jag behöver röra på mig lite mer! Och så kommer posten när som helst, håll tummarna för att den post jag har väntat på sedan före jul kommer idag!
 

Kommentera här: