röran innan man rensar

Jag är så otroligt trött och otroligt hungrig, jag har satt in morötter i ugnen, och vore jag smart så tog jag en tupplur under den timme som morötterna ska ugnsstekas. Istället så sitter jag här, det ska bli ett litet blogginlägg, och så tänkte jag laga två trasiga väskhandtag. Den röra jag åstadkom här hemma, är nu nästan helt bortplockad, så jag är faktiskt rätt imponerad av mig själv (även om nämnda röra lär vara en stor anledning till att jag är så förbenat trött nu... men det är värt det i slutändan!). Kolla bara hur det såg ut i målarrummet, när nästan allt var utdragit ur klädkammaren:
 
Det här är som sagt inte allt, men det är alldeles för mycket rat, det mesta är dessutom sånt jag inte vill göra mig av med, utan måste hitta plats för - utan att belamra klädkammaren igen! Det gick faktiskt oväntat bra, jag har plats att röra mig därinne nu, och jag sörjer lite att jag inte tog några före-bilder. Skillnaden är enorm! Lite närmare bilder på alla grejer och allt stök:
 
En del grejer har jag burit ut till förrådet, jag får absolut plats med mer saker där, men antingen så måste jag omorganisera helt därinne också (jag har bla mina gamla flyttkartonger uppstaplade därinne, jag har absolut inget behov av dom, jag tänker bli kvar här resten av mitt liv - dags att göra mig av med dom kanske, så får jag mer plats?), eller så måste jag få upp hyllor på väggarna. En kombination av båda vore det bästa... Jag har kvar (nästan) alla mina julsaker i klädkammaren, dels så är det mycket gamla glaskulor som jag är rädd ska gå sönder i kylan, dels så är det den bökigaste tiden på året som julgrejerna ska hämtas in igen. Dom blir alltså kvar i klädkammaren, även fast dom tar plats.
 
En till sak som står och tar plats i klädkammaren - tapetrullar och paketpapper. Jag skulle kanske kunna ha lådan i förrådet också, men det är åtkomligare i klädkammaren - rätt vad det är så behöver jag en tapet (just nu funderar jag över vad jag ska tapetsera utsidan på mitt nya skafferi med), rätt vad det är så ska ett paket slås in. Dessutom - det är inte helt fuktfritt i förrådet, och det finns möss därinne (musbajsar i alla fall), inte helt idealt för pappersrullar alltså. Så lådan får stå och ta plats i klädkammaren...
 
Nu har i alla fall nästan allt fått en plats, även i vissa fall sånt som inte varit involverad i den stora sorteringen, i morgon ska jag dessutom (med Sigruns hjälp, tack!) åka på tippen med allt vad jag har kvar av återvinning (tack vare Marias hjälp, och tack vare att vi stannade på återvinningen på vägen till stan härom veckan, så är det betydligt mindre än vad det har varit), och det känns otroligt bra att det börjar kännas mindre rörigt här hemma - i våras och somras så började jag oroa mig för att hamna i hoarder-fällan med värsta soptippen hemma. Så illa är det inte längre!
 
Jag har förresten lagt ut bilen till försäljning eller byte, förhoppningsvis så leder det till att jag kommer att ha en bil framöver, och jag kommer att kunna åka med återvinning och skräp oftare än nån gång per år med hjälp av goda samariter!
 
Imorgon får ni förresten se hur det blev med nya och gamla skafferiet (fast utan tapetsering på utsidan, för jag kan inte bestämma mig...), syns då! ^_^
 
 

Kommentera här: