loppislördig - smått och gott och fint

Jag hinner med ett snabbt inlägg medan lunchen lagar sig själv, det blir två inlägg idag, nummer ett är en loppislördag. Hurra för loppisbesök, jag önskar att jag kunnat fara på fler loppisar! Jag ska lägga upp min bil till försäljning, förhoppningsvis leder det till en ny bil för min del, och bil betyder att jag blir så mycket rörligare - handla mat, gå på loppis, åka till stan osv blir så mycket lättsammare med en bil. För att inte tala om att ge mig ut nånstans på vintern eller i regn osv.
 
Men en liten loppislördag först! Jag var in på Röda Korset i Strömsund, och jag hittade faktiskt lite av varje som jag gillade, det mesta fick dock stanna kvar. Såna här korsstygnstavlor med fjärilar fanns det flera av, 5 kr styck kostade dom, och jag lämnade kvar alla utom den här. Den här passar perfekt hemma hos mig1
 
Profilen på den här syns på förra bilden, här är en närmare kik. Det är en liten andelampa i mässing, kommer det ingen ande när man gnuggar på den, så kan man alltid bränna rökelse i den. Väldigt fin är den i vilket fall, väldigt dekorativ - precis sånt som är trevligt att ha när man ska sätta ihop stilleben av alla de slag.
 
En fin kruka blev det också (plus några tefat att ha under krukor). Det är varken en lerkruka eller en mässingskruka, alltså inget av det som jag egentligen använder, men den var så fin att jag inte kunde låta bli ändå. Den skulle ha varit en perfekt temugg, bara öronen varit stora nog att stoppa fingret i, nu får en blomma bo där. Eller kanske pennor eller penslar eller något - jag är inte den som inte kan vara flexibel!
 
Värre än så var det inte - tre fina saker, tre saker som gör mitt hem finare. Precis sånt som jag tycker om att hitta på loppis! Nu ska jag gå ner och kolla så att linserna inte bränner fast i grytan, men jag är tillbaks i eftermiddag med ett till snabbt inlägg!
 

Kommentera här: