gröna sköna tjockbladingar

Jag avslutar veckan som den börjades - med växter. Jag köpte en till växt i veckan, förutom miniväxterna från i måndags, och så planterade jag om några, och så visar jag min superväxare jag har aldrig haft nån blomma som växt så fort, tror jag!
 
Det syns ju sisådär i motljus, men ni ser ju att det är en rejält knubbig High Chaparall, med fina mörkröda blad. Jag har velat ha en High Chaparall hur länge som helst, men dom kostar gärna en del. Den här är inte så stor än, sådär 30 cm, men den är tät och fin, och den har all potential att växa på sig till en urtjusig jätte-high chaparall!
 
En av miniväxterna från i måndags fick flytta till en av loppiskrukorna från i torsdags, den krukan som inte hamnade på bild igår. Jag tycker att dom passar bra ihop! Tyärr tog jorden slut här, jag har krukor kvar, jag har blommor kvar att plantera om, men det får vänta - jag ska hämta paket imorgon, det blir troligen jord också då.
 
Jag hittar inget svenskt namn, men den heter pencil cactus på engelska, och euphorbia tirucalli på latin, och den är en av mina favoriter. Den kan bli rejält stor och spretig, men jag trodde väl aldrig att den skulle växa så här fort! Dom ljusare och smalare grenarna med små blad på toppen, är den tillväxt som kommit sedan jag köpte den för lite drygt fem veckor sedan, då såg den ut såhär:
 
 
 
 
 
 
På sådär fem veckor har den alltså växt mer än 1 dm på sina håll! Helt sanslöst! Jag funderar på om jag inte ska markera tillväxten på något sätt, jag börjar redan se hur dom nya skotten börjar bli mörkare och tjockare, det kommer snart att bli svårt att se vad som är nytt och vad som är gammalt. En liten rosett i skarven kanske? Det är den smidigaste metod jag kan tänka mig, är det nån som kommer på något bättre?
 

Kommentera här: