loppislördag - några små fynd

Jag hade ju tänkt kika på loppisar i Östersund, och komma hem med några saker i alla fall (en julgransfot bland annat - är väldigt sugen på att ge mig ut att såga en gles liten tall i jul, jag har hittat flera som jag förälskat mig i), men Östersundsresan blev uppskjuten till nästa vecka. Jag var in på Röda Korset i Ström en snabbis igår istället (inte så snabbt som jag tänkt, det blir lätt så när man känner personalen), och jag hittade några saker. Två saker var fina, en sak har superpotential till att bli något fint, och en sak var precis vad jag behöver. Det bästa? Allt var riktigt billigt!
 
  
Först - det jag verkligen behövde: ett gäng nya sockgarner till min åttkantsfilt! Jag har inte stickat på den på ett litet tag, dels för att jag behöver lägga krut och energi på att tapetsera, och inte på att sticka filt (nu har jag ofrivillig tapetpaus, jag väntar på att få hem några tapetvarianter så att jag kan göra klart nångång - håller tummarna för måndag!), dels för att jag är så jäkla less på dom garner jag har (jag har bytt garnslattar med en tjej i USA, och väntar på att hennes paket ska komma nångång - håller tummarna för på måndag!). Lite nya garner är precis vad jag önskade mig! Och det gör absolut ingenting att det bara är lite av varje sort, hellre en eller ett par åttkanter i samma garn, än 10-15 åttkanter i samma garn!
 
  
Den lilla vasen känns inte i superskick, glasyren är inte slät och blank och fin, som den ska vara på keramik och porslin. Men den är så fin att det är ok ändå, och tittar jag bara med ögonen och inte med fingrarna så stör jag mig inte så farligt mycket. Tekoppen saknar fat, men jag kunde ändå inte motstå den. Såpass att jag önskar att jag kunde hitta fler servisdelar av samma serie! Och lyckas jag inte hitta tallrikar (som är prio ett), så hoppas jag på en tekanna i alla fall, trots att jag inte har en aning om hur den ser ut. Hur ful kan den vara, liksom, när koppen är så fin? Underst ligger en tygstuv, drygt 2 meter lång och drygt 1 meter bred - absolut nog mycket för att räcka till nånting! Och så fint mönster! En knytblus av något slag ser jag framför mig, men det kan ändra sig med tiden - jag har inte ens en fungerande symaskin nu, och jag vet inte när jag kan lämna in den på lagning. Det blir inget syende på ett tag, alltså! Gott om tid att fundera på vad mina tyger ska bli!
 

Kommentera här: