loppislördag - en del behövt och en del bara fint

När jag var in till Östersund i tisdags, så blev det tid till lite loppisbesök också - hipp hurra, vad jag har längtat efter det! Det var lite stressigt (i och med att jag hade läkartid att passa), och som vanligt så var ekonomin begränsad (vilket gjorde att många fina saker lämnades kvar på hyllorna, vilket är tur för er!), men litegrann kom jag hem med:
 
 
Lite av varje, som sagt! Jag försökte hålla mig till inköpslistan, men föll för lite annat också när priset var tillåtande.
 
 
 
En tomtetallrik (passar alldeles utmärkt till resten av mitt julporslin) och en liten blå keramikskål (jag är på jakt efter några små skålar, att ha tex dip i, eller blanda dressing, eller vad man nu kan vilja ha i små skålar).
 
 
Små glasflaskor (som ska förvandlas och hänga i min julgran när den tiden kommer), en tyguggla (till min Harry Potter-gran), en fin snäcka (till min kuriositetshylla) och lite svart broderigarn (för det går det åt mest av).
 
 
Ramar hör till det jag brukar kika efter, det går åt rätt många när man gillar tavelväggar! Nu hittade jag några olika, planen var att måla dom silverfärgade, eftersom jag håller mig till svart och guld. En av silverramarna är nu uppe på väggen, och det funkar faktiskt bra, så dom får kanske behålla färgen - åtminstone tills i vår, när det är sprejväder igen! Jag hittade också den fina tavlan med blommotiv, återigen var planen att måla ramen, återigen hängde jag upp den som den är, och det funkar faktiskt rätt bra. Det lilla kitschiga huset är en liten väderstation - en termometer för temperaturen, och så ska gubben och gumman visa om det är torrt eller fuktigt ute, men jag vet inte hur bra den funkar, eller om jag var dålig på att ställa in dom. Den sitter också på väggen, och är hur fin som helst - om man gillar kitsch, villsäga!
 
 
Till sist några muggar - ugglemuggen (dvs Hedwigmuggen) är inte i superskick, men var billig, och jag kan inte stå emot Harry Potter-grejer. Den blommiga muggen är det finaste jag sett på länge, men örat hade gärna fått vara lite större. Kastrullen var behövlig - jag tappade min förra tekastrull i golvet, så att den tappade handtaget. Medicinburksmuggen är inget loppisfynd, utan den hittade jag på Dollar Store. Jag har sett såna, fast med COFFEE på istället för TEA, och jag har då önskat att det fanns med temotiv istället. Klart jag slog till när jag hittade den här! Det fanns förresten muggar i karamelliga pasteller på Dollar som var superfina, jag hade tänkt ta kort och visa dom, men det blev inte av. Karamellpasteller är inte min färgskala längre, men jag var nästan beredd att ändra mig när jag såg dom!
 
Det allra bästa fyndet var inte secondhand, inte köpt på loppis, inte ens köpt i tisdags - jag hittade billiga reflexhalsband till katterna på nätet, och dom kom igår. Förhoppningsvis så blir dom vinterns bästa köp! Katterna är duktiga på att akta sig för bilar, men en del kör förjäkla fort, och det blir så väldigt mörkt - reflexhalsband till djuren är en väldigt bra investering!
 

Kommentera här: