brödskrin 2.0

För den som har ekonomin att köpa nytt när den vill förnya sig, låter det här som värsta överkursen. Den som tycker om att göra om hemma ibland, men som inte har råd att köpa en massa nya saker hela tiden, den känner förmodligen igen sig.
 
För några år sedan så var jag på jakt efter ett brödskrin, och jag hittade inte ett gammalt retroskrin, vilket jag helst ville ha. På Dollarstore hittade jag ett enkelt vitt plåtskrin (med ett rött handtag som är bökigare att fixa, så det har förblivit rött), och min första förvandling var väldigt gul:
 
  
Vaxduk på locket och kontaktplast klippt i trianglar på sidan. Inte alls svårt, och fint! Hade det inte varit för att jag målat om köket, så hade jag säkert behållit mitt gula skrin!
 
 
 
Men nu målade jag ju om köket, och brödskrinet fick också en makeover. På locket limmade jag samma tapet som jag har bakom köksbänken, och på sidorna har jag ett presentpapper (gissar jag) som kommer från momma - jag hittade den runt en rulle som huserade en löpare. En duk alltså, avlång och smal, förr rullades såna upp på papprör, och just det här pappröret var pimpat med det här tjusiga presentpapperet. Även om det är rätt rejäla stilkrockar, tapeten, presentpapperet, dekorplasten på köksbänken, så tycker jag att det funkar ändå!
 
Två sensmoraler här: Spring inte på affären på en gång när du tröttnar på dina grejer. Våga testa kombinationer som till en början verkar helt galna. Friskt vågat är hälften vunnet, och med lite tur så har du helt nya grejer, utan att spendera en krona (eller väldigt få), och dessutom unikat som ingen annan har. Hur bra som helst!
 

Kommentera här: