alicedekorationer

Sen jag härom dagen sade att jag inte har gjort något pynt till julens kommande Alice i Underlandet-gran, så har jag faktiskt kikat runt efter inspiration. Jag hittade hur mycket som helst när jag pysslade ihop min Harry Potter-gran, dels färdiga dekorationer att tråna efter (Primark ♥!), dels en massa beskrivningar och tutorials, dels så blev jag inspirerad till en massa egna idéer också - jag tillverkade massor, men har fortfarande ett gäng idéer som aldrig förverkligades också. Att hitta inspiration och idéer på HP-tema är alltså hur lätt som helst!
 
Med tanke på att Alice i Underlandet har funnits i över 150 år, många konstnärer har illustrerat böckerna, eller bara i allmänhet låtit sig inspireras, det har gjorts många filmtolkningar, enorma mängder bokutgåvor, böckerna är verkligen superklassiker, många barn är uppväxta med dom, många vuxna älskar dom - med tanke på allt detta, så är det märkligt lite träffar när man tex söker på youtube. Jag har sökt på inredning inspirerad av AiU (borde vara hur tacksamt som helst, det är nästan så att jag blir sugen på att göra det till tema nästa gång jag gör om huset!), och har knappt hittat nånting. Jag har sökt på DIY, och har knappt hittat nånting, det är nästan bara idéer till kalas av olika slag. Jag har sökt på Alice jul/julgran/juldekorationer och det är en handfull träffar. Himla konstigt faktiskt, tycker jag! Alice i Underlandet, som bok, som film, som bildspråk, som berättelse, som illustrationer, är bland det mest inspirerande jag kan tänka mig, och som sagt så är det många konstnärer som håller med mig
 
Litegrann har jag lyckats hitta, och jag fortsätter att leta AiU-pyssel och -dekorationer, och jag ska se om jag inte lyckas komma på något själv också. Igår köpte jag i alla fall röd sprejfärg, och i helgen ska det bli lite varmare, så då ska jag spreja en vit julgran röd. Jag har samlat lite pins förstås, och när jag hittar nya idéer så hamnar dom där, så förhoppningsvis så kommer anslagstavlan att växa till sig.
 
Här är en samling med AiU-dekorationer som får habegäret att växa i mig! Jag önskar att det var tillgängligare i Sverige (eller billigare att köpa på ebay), och att vi hade Disneyland och/eller Disney Store på närmare håll. Disney Store finns ju i Stockholm, men det hjälper inte mig... Dessutom så vet jag inte om dom har juldekorationer. Det måste dom nästan ha, väl? (Det har dom, några med Alice, flera med andra - jag önskar mig mest dörrknoppen, låter trist, men fin tycker jag!)
 
 
The Cheswick Company har en massa fina mönster att köpa, inte minst dom här fantastiska Alice i Underlandet-dekorationerna. Dom säljs som kit och som mönster, båda varianterna kräver att man sätter sig och syr själv. Gissa om dom står långt upp på önskelistan?
 
Dom här pappersklippta ornamenten är helt fantastiska! Konstnären har gjort åtskilliga, och jag vill ha varenda en! Det lär tyvärr aldrig hända, men däremot så kan jag låta mig inspireras av dom. Jag har provat på att pappersklippa ett Alice-ornament för ett par år sedan, och trots att mitt inte var hälften så avancerat och fantastiskt, så har jag en sak att säga: att göra pappersklippsornament är inte att leka med! Pilligt och svårt, och jättesvårt att få till det som man tänkt sig!
 

Kommentarer:

1 Jessica Högberg:

Du kommer att lyckas galant, ser fram emot visning på bloggen=)

Svar: Nånting blir det iaf! Granen är målad, nu gäller det bara att fylla den! Jag visar en första kik antingen senare idag eller imorgon! ☺
Miss Kitten Heart

Kommentera här: