tapetserar på upploppet!

Efter sådär två månader, så börjar mitt målarrum äntligen närma sig färdigt! Igår förmiddag så hämtade jag ju två tapeter inne på byn (jag skickade några traderapaket också, men två av dom var jag tvungen att skriva ut etiketten till på posten, och bråttom hade jag för att hinna med bussen hem, så efteråt kom jag på - kollade jag att rätt paket fick rätt etikett? håll tummarna!), och igår eftermiddag så tapetserade jag (nästan) klart den sista vägghalvan, förutom en sista ruta. Jag får (förhoppningsvis) hem en sista tapetsnutt idag, så ska jag tapetsera hyllan också, så är jag klar sen. Dom tapeter jag har skulle räcka, men när det nu kommer en tapet till, så vill jag gärna använda den också!
 
 
 
Det är inte i allas smak, men jag tycker att det blir himla snyggt! Eftersom jag har ett stort skåp mot den här väggen, så har jag dom tapeter jag har mest av bakom hyllan, och dom lite ovanligare tapeterna där dom syns mest (så har jag tänkt runt hela rummet, jag har några tapetsorter med bara några enstaka rutor, andra tapeter har jag en eller ett par-tre rullar). Den grönvita medaljongtapeten och den grönspräckliga hämtade jag igår, dom passar verkligen superbra! Den grönvita är en riktig favorit, det skulle vara så snyggt att tapetsera ett helt rum med den!
 
 
Jag tapetserade dörren till klädkammaren också, det blev också hur bra som helst! Tavelramen lär ska få ett lager färg också, mot tapeterna så blir det så mycket bättre med en mörk tavelram.
 
 
Den här hyllan ska alltså också tapetseras, definitivt hyllans bakstycke, eventuellt hyllplanen också. Jag skulle i och för sig kunna börja redan nu med dom tapeter jag har, men jag är dödstrött, jag har knappt sovit inatt (igen...). Tänk om jag hade kunnat ta en tupplur en stund, men tyvärr har knäna börjat göra ont så fort jag lägger omkull mig (en av anledningarna till att jag har svårt att sova). Hipp hurra, vad det är roligt att bli äldre ibland... Jag verkar förresten ha blivit väldigt skakelhänt också - mina foton blir visst mer än lovligt suddiga ibland...
 
 
Jag har inte så mycket tapeter kvar nu... Den här korgen har varit full, flera gånger om, nu är det bara några snuttar kvar. Fast med tanke på att jag tapetserat ett helt rum, och det sammanlagt kostat ungefär lika mycket som en tapetrulle av ett budgetmärke, så är det absolut värt lite extra jobb! Himmelskt skönt blir det också när allt rat är bortstädat, och allt är snyggt och prydligt igen, när jag kan använda målarbordet till att faktiskt sitta vid när jag målar, när jag inte flyttat plock från den ena ytan till den andra, bara för att få bort det från den ytan jag håller på med för tillfället... Jag har flyttat tillbaks soffan igen, och bara det är jätteskönt!
 
Gårdagens soundtrack (och många av mina tapetserardagars soundtrack) är Murder dictionary. Intressant för den som fascineras av (i huvudsak) seriemördare, däremot ingenting för den som tycker att det är upprörande. Gissa vilken kategori jag tillhör?
 
 

Kommentera här: