önskar ljus!

Det är så fruktansvärt mörkt inne idag, redan vid ett-tiden så var det alldeles skumt - november och dimma samarbetade för att göra det mörkast möjligt, och att jag sedan tydligen har alldeles för lite lampor hjälper inte... Jag hade en lampa i bokhyllan i målarrummet som gick sönder när jag tapetserade, och den lilla lampan kan inte vara ensam skyldig till att jag inte får till något ljus alls i rummet idag, men den bidrar absolut. Jag har den senaste veckan eller så tänkt att jag villhöver nån slags vägglampa i målarrummet (jag minns inte längre var jag tänkte att jag behövde den, men nånstans var det), nu gick som sagt en lampa sönder (jag håller tummarna för att syster med barn kommer upp i jul, systersonen är elektriker, han kanske kan hjälpa mig att laga lampan, den är för fin för att bara hivas), inatt hittade jag en fin vägglampa (retro och teak!) på Facebook, den kostade bara 20 kr, och dessutom får jag den levererad (förhoppningsvis) imorgon. Universum levererar verkligen ibland!
 
Det här mörkret, gissar jag, är varför jag fastnade för bilder på gula hem på Pinterest - ge mig ljus, liksom! Det är bara ett år sedan jag målade över mitt gula kök, jag har inga planer på att måla om igen, men visst är det fint med gult och retro!
 
 
 
Just kombinationen gult och kök har tilltalat mig i (nästan) alla tider (först var det blått och kök, under 90-talet), och gult och retro och mönstrade tapeter och kök är helt fantastiskt! Den översta bilden, alltså!
 
 
 Det som först fick upp mina ögonen för just gult + kök, är serien Vänner och fiender från slutet av 90-talet, Rachel Mohlins karaktär hade ett kök med köksskåp utan luckor och bara gult porslin (jag tror att väggarna var gula också, men minns inte helt hundra). Jag lyckades hitta en snutt i ett avsnitt (har jag fått till det rätt, så startar videon på precis rätt ställe) där man ser litegrann av dom öppna skåpen med sitt gula porslin, nu är jag inte direkt imponerad (jag kanske blev det om jag fick se hela köket igen), men för 20 år sedan så var det väldig annorlunda och speciellt! Det gröna vardagsrummet som skymtar likaså - det märks att det ska synas att det är en karaktär med karaktär som bor där, en som inte är rädd att sticka ut från mängden!
 

Kommentera här: