odlar bebisar

Jag pysslade ihop en snabb krans till ytterdörren medan jag kokade te och gräddade sockerkaka (hur många kransar kan en person ha?), men den får ni se sen - nu blir det ett gäng suckulent- och kaktusbebisar istället! Jag har ett gäng som jag odlat ett par månader, varit orolig för att det inte ska bli något, och stolt mamma när små minibebisar till slut dykt upp. Jag har också stoppat allehanda kaktus- och suckulentdelar i jord, och härom dagen fick jag ett gäng av Anna också - hennes verkade dock bättre omhändertagna än mina, hade rötter och allt. Fast hon är bättre på blommor än mig, och mycket mer engagerad, sånt brukar spela roll...
 
Jag har ett fat med bara pink moonstone, jag fick hjälp med att köpa en planta av en tjej på facebook, och fast den var bra förpackad så hade ett gäng blad lossnat. Dom bladen lade jag på lite jord, och sprejar med vatten varje morgon, och såhär ser dom ut nu! Varje liten bebis är mindre än en ärta fortfarande, och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser hur dom växer!
 
I en annan kruka stoppar jag lite av varje:
 
Ett par små kaktusar från Karin och en apsvanstopp som ramlade av mammaplantan.
 
En kaktus från Elin (som hjälpte mig med min moonstone) och en julkaktus från Anna. Längst fram ormar sig en bit trollhalsband, som också ramlat av från mammahalsbandet.
 
Två olika asblommor från Anna.
I en äggkartong (i brist på lämplig/a krukor) står flera bebisar, mest från Anna (och en annan sort pink moonstone från Elin, och en sorts crassula, som också ramlat av från mammacrassula):
 
En till sorts asblomma (dom flesta gillar dom för deras blommor, tror jag, trots lukten - jag gillar dom mest när dom bara är gröna!), drakfrukt i mitten, och så en sågbladskaktus. Bakom sågbladskaktusen skymtar en rosenkaktus. Ja, jag förstår om jag tappar bort er, Anna fick berätta alla sorter för mig. ^_^
 
Dom är otroligt söta som små bebisar, och dom tar nästan ingen plats alls, ändå går jag och längtar tills dom växer på sig! Det är nästan bäst med dom som har rötter som växer synligt, eller bebisar som växer så att jag ser det, för då ser jag att det faktiskt händer något!
 
Är det förresten någon som gillar blommor, så har jag ett gäng mer eller mindre stora (eller snarare små) växter till salu eller till bytes, hojta om ni är i mina trakter! 
 
 

Kommentera här: