fredagsfavoriter - från det obehagliga via det kluriga över till det peppiga

Det är redan fredag, och jag har faktiskt kikat litegrann på internet den här veckan, även om jag tillbringat mycket tid på rygg med en bok (flera böcker...) också. Ja, jag har kikat på muggar, men jag har tittat på annat också, och fastnat för annat. Även om första favoriten är en mugg...
 
 
Hur fantastisk är inte den här muggen? Lätt obehaglig, visst, men det är lite av charmen med den, en mugg där varje klunk bjuder på ett lätt hångel. Tyvärr är dom väldigt små, det ryms bara en dl, och dom kostar en hel del, men jag vill väldigt gärna ha en sån här hångelmugg i alla fall! Dom skulle matcha bra med såna här dockhuvudsmuggar, som jag förstås också gärna vill ha! Japp, jag gillar lätt obehagliga saker!
 
 
På 40-talet skapade en amerikansk kvinna, Frances Glessner Lee, dom här mordscenerna i miniatyr, och dom har sedan använts för att utbilda brottsplatsutredare. Jag tycker att dom är superfascinerande, jag som älskar miniatyrer, och som är (kanske lite väl) intresserad av ond bråd död och av mördare av alla de slag (särskilt seriemördare).  En av mina konstkompisar på facebook har sett dom i verkligheten, och jag är väldigt avundsjuk!
 
 
En annan sak som fascinerar mig, är lönnfack och lönndörrar (drömmen är en lönndörr i en bokhyllevägg), det bästa med min nya byrå, är dom hemliga facken i översta lådan. Det här skåpet är i en klass för sig, det är lönnfack som gömmer lönnfack, och mystiska mekanismer galore - och det är alldeles, alldeles underbart! 
 
 
Jag avslutar som jag började, med en mugg - den här står högt på min önskelista! Den är en sån sak, som är så kitschig så att den blir fantastisk, och dessutom gillar jag det mesta med Wonder Woman på. Att Supergirl och Batgirl också är med gör att det blir extra mycket girl power, och det gillas förstås!
 

Kommentera här: