tänker mest på tröjstickning

Några tysta dagar på bloggen betyder oftast några låga dagar för mig. Inte den här gången faktiskt! Den här gången har jag inte kommit mig för att blogga, för jag har varit upptagen med att sticka tröja och kolla på Inside Number 23 och Project Runway. Och så har jag fastnat på pinterest till och från - många av mina anslagstavlor innehåller flera tusen pins, det är rätt bökigt att skrolla igenom dom om jag kikar efter något speciellt. Numera kan man dela in anslagstavlorna i avsnitt, och jag har börjat göra just det. Jungfrun i mig finner sorterande och organiserande väldigt tillfredsställande! Dessa två sysslor, tröjstickning och pin-sortering, är grunden till det här inlägget, jag tror att jag lyckas binda ihop dom!
 
Det går framåt med tröjan jag håller på att sticka, överdelen (dvs ärmar och ok, som stickas från ena handleden till den andra, tvärs över axlarna, med en öppning för huvudet) är snart klart, jag håller på att sticka den sista biten på den andra ärmen, och planen är att blötlägga och spänna ut tröjan (det som är klart, alltså) idag. Jag kan inte börja sticka på kroppen förrän ärmarna är blockade och ihopsydda, så jag ser fram emot det! Medan det torkar, så är tanken att repa upp tröjan jag inte är nöjd med, och att förhoppningsvis blötlägga och torka det garnet idag också (när stickat och virkat repas upp, så blir garnet afrokrulligt, genom att linda upp garnet i härvor, blöta det, och torka det igen, så blir garnet slätt och fint, redo att nystas igen). Jag har inte hittat något nytt mönster för det garnet, men tänkte kolla igenom mina gamla stickböcker - det finns en del koftor som jag länge velat göra, så jag måste kolla om någon av dom fungerar.
 
Jag sorterade min supergulliga, pastel-goth-iga anslagstavla igår, och lade främst märke till hur mycket fina tröjor jag pinnat (och alla fina skor!). Av någon anledning, så är jag superförtjust i kitschiga tröjor - gulliga tryck, fina färger som både matchar och klatchar, stickat från 80-talet... Jag saknar en del av dom tröjor jag hade på den tiden det begav sig, jag skulle bli oändligt glad om jag hittade likadana (eller liknande) igen! Alla stickade 80-talare fick mig att börja fundera på nästa tröjprojekt, jag har en del rätt neonfärgade mohairgarner (direkt från 80-talet!), jag tror inte att det är tillräckligt för en hel tröja, men däremot funderar jag på att göra en tröja med intarsiamotiv (dvs med instickade motiv) i ulliga neonfärger. Jag måste kika vad jag har mer för garner, för jag tänker att jag måste ha en rätt neutral (eller åtminstone en väldigt o-åttiotalig) bakgrundsfärg, för även om jag tycker att kitschiga 80-talströjor är superroliga, så vill jag ha en känsla av nutid också.
 
En samling 80-tal från böcker och tidningar i bokhyllan - det var definitivt inte ett årtionde av återhållsamhet!
 
Tillbaka till en lite återhållsammare färgskala, och för att binda ihop säcken och sluta med det jag började: min tröja. Jag köpte en billig kjol på tradera, kort, svart, vippig, tyllig, den kom igår, och jag hoppas att den kan fylla ett hål i min garderob. Jag har en del blusar och tröjor som aldrig blir använda, för jag tycker inte att dom funkar med redan existerande garderob. Dessutom, om min stickade tröja blir som jag hoppas, så kommer den också att funka jättebra med min nya kjol. Ännu en anledning till att jag längtar tills den blir klar!
 
Jag har förresten lite sy-idéer, plagg jag redan har, som jag skulle vilja använda mer, men som blir hängande av olika anledningar (tex min rutiga skjort-klänning, som är lite väl kort och min blåblommiga kjol som fastnar i strumpbyxorna). Jag har lite funderingar på hur jag kan få dom mer användbara, utan några enorma projekt. Så himla typiskt att symaskinen är trasig just nu!
 

Kommentera här: