allmänt upproddat, och ett uppiggat badrum

Jag har fått ett riktigt rodda-upp-hemma-ryck, förmodligen beroende på att jag sitter hemma och stirrar på väggarna hela dagarna. Jag har snyggat till i sopskåpet, jag har bytt sorterinssystem, och jag hoppas att det ska hjälpa mig att gå med återvinningen innan den svämmar över. Jag har städat badkar och handfat (toaletten står på tur), jag använde mig av tvättmedelsmetoden (fyll badkar/handfat med hett vatten och tre skopor tvättmedel, låt stå över natten, spola rent, torka av där vattnet inte nått), som inte funkade så bra som vanligt - vanligtvis så brukar det följa med massor av skit när man drar ur proppen, men nu fick jag ändå torka efter med en svamp. Jag misstänker att det är för att hetvattnet inte räckte på långt när, min varmvattenberedare är liten, och räcker inte till ett helt badkar + ett handfat. Jag har (efter ett par år eller så) äntligen bytt lysrör ovanför diskbänken, och så har jag haft glödlampor hemma, så att när ett par av dom gick, så var det bara att byta (det är en bra sak att ha hemma, glödlampor av olika storlek, det är så irriterande när man inte kan byta på en gång). Dessutom skaffade jag en grenkontakt, så att fönsterlampan i vardagsrummet äntligen lyser igen. Jag har planterat skotten jag fick av Renee (är det någon som vill ha en blomma som är lite kinkig, bara att hojta till - jag kommer inte att lyckas hålla liv i den länge till, tyvärr), och jag har bytt blomfat på dom som behövde bytas på (dvs från fat som hör till koppar, till fat som är helt udda).
 
Och så har jag gjort något som jag tänkt göra sedan jag flyttade in för fem år sedan:
 
Jag har köpt duschstång och duschdraperi. Drygt en hundring kostade det dessutom bara. Jag kommer att köpa en ny stång, jag vill ha en vit, och det fanns det inte. Jag skulle gärna ha finare upphängningsringar också, men det är ingen brådska. Draperiet däremot är helt perfekt!
 
Jag köpte dessutom ett nytt duschmunstycke, jag kunde inte motstå den fina färgen (även om jag velade mellan den här och en orange). Idag ska jag upp till svågern och låna en polygrip, så att jag kan byta duschmunstycke. Sladden vore inte helt fel att byta också, den är mörkbrun. Men det funkar som en snabb och billig uppiggare i badrummet, som är mer än lovligt sunkigt. Alltså - den dagen jag har råd att göra om därinne!
 

Kommentera här: