rabattbukett, loppisbesök och auktionssommar

Igår hade jag besök av Birgitta och Hanna, Birgitta troligen för sista gången, eftersom hon flyttar till Gotland om några veckor, så jag plockade in en bukett av vad trädgården har att erbjuda. Allihopa kommer från blomfrön som jag sådde förra året, jag blandade alla fröförpackningar jag hade, och strödde ut dom över en tom del av perennrabatten. Förra året kom i princip bara blåklint och ringblommor, i år kom dom här upp! Eftersom jag älskar borstnejlikor, så blev dom en glad överraskning! Jag plockade bara dom som hade slagit ut mest, så jag har åtminstone en bukett till att se fram emot i sommar! Dom andra två sorterna har jag ingen aning om vad det är, är det någon som vet?
 
Idag var jag på loppis till Ulriksfors, jag har velat åka i flera veckor, idag blev det äntligen av. Och vilken bra dag det blev - det var konstutställning också, den här helgen! Mirja, min förra kompis, har målat helt fantastiska tavlor, och så var det en som heter Gro som gjort keramik av alla de slag, och särskilt keramiken föll jag för! Synd att jag inte har en budgetpost för konstköp! På loppisen fanns det en massa fint, men jag köpte bara ett par saker - hade jag inte bränt en massa pengar på flexikoppel och hundtandkräm, så hade det säkert blivit några saker till också - det fanns som sagt mycket fint! Men bäst på hela dagen, var att jag fick prata med trevligt folk en stund också! Jag som är själv för det mesta, det känns som en lyx att få umgås lite! Och igår var som sagt Hanna och Birgitta här, och imorgon kommer förhoppningsvis min äldsta kompis Malin också (vi har känt varandra i 38 år!), och nån dag i veckan kommer Sigrun och Maria också. Jättetrevligt, men hade varit trevligt om folk spred ut sina besök lite också - det lär inte bli några besök på flera månader igen sedan, så ett besök lite här och där hade varit trevligt, istället för alla på en gång. Men jag tar vad jag får - det är trevligt när nån kommer hit! Och det är som sagt trevligt att stöta på trevligt folk på loppis också!
 
Och apropå loppis, eller auktion snarare - jag håller på att kolla på Auktionssommar på svtplay, och har ni inte sett det, så gör det! Det är verkligen sommar som i en liten ask, det är inte mycket som känns så mycket sommar, som sommarauktioner! Jag sitter och är helt konfunderad över vad dom tävlande köper, och vad dom betalar, och vad dom släpper alldeles för tidigt (å andra sidan, jag skulle ha jättesvårt att buda högt på grejer, jag som är van att ha en miniminibudget!), men allra mest vad dom köper. Superkonstiga grejer! Dom får ju behålla det dom köper, och många grejer har jag svårt att tänka mig hemma hos någon, så jag undrar hur många som tänker att dom ska sälja grejerna sedan. Annars vore det superkul att se hur det ser ut hemma hos deltagarna, både deras vanliga stil, och hur dom har passat in auktionsfynden efteråt.
 
Jag har ett par avsnitt kvar, tror jag, och sedan ska jag nog gå över till något som också känns fruktansvärt somrigt - pilsnerfilmer! Jag har en box med pilsnerfilmer på hembiträdestema, jag har haft den jättelänge, men har inte sett någon av filmerna än - mitt i smällheta sommaren känns som ett bra tillfälle! Dagens soundtrack kör jag på pilsnerfilmstema också:
 
 

Kommentera här: