stormen jan drog förbi, och jag fortsätter att planera garderoben

Stormen Jan drog förbi norra Sverige igår, som tur var så var det rätt lugnt här. Javisst, det blåste absolut, men inte värre än vad det har blåst annars på vintern. Men det var en bra ursäkt att hålla oss inomhus (inte för att vi behöver en ursäkt...), jag sträcktittade på andra säsongen av Jessica Jones (jag tror att jag tycker bättre om första säsongen), stickade sjal, började ta ner julgrejer (jag brukar göra det i mellandagarna oftast, jag har haft allt uppe i väntan på att jag ska få tummen ur och filma en jul-house tour, men det händer visst aldrig...), hade soffan full med mysdjur (vintern och att jag är borta hemifrån mer har gjort både katter och hund mycket mer mattesjuka)... Brevbäraren trotsade stormen, och levererade parfymprover, så idag dofta jag väldigt klassiskt, Shalimar. Jag fick en till stickbeställning (virkning den här gången, i och för sig), jag ska börja med den första bara sjalen är klar, min hals fryser och behöver nånting varmt först. Det är lite typiskt - nu när jag faktiskt har en inkomst, då kommer extrainkomsterna också. När varje krona vändes på, då fick jag jaga extrapengar allt vad jag orkade... Men det är förstås välkommet ändå, planen är att spara extrapengarna, jag har många hål att stoppa dom i - laga bil och laga tänder är bara början.
 
Jag fortsätter att leta mönster till dom garner jag har liggande, jag hittade mycket fint hos a nordic knitting tale, och bland annat dom här två kommer att stickas framöver. Den översta ser ut att fungera med mitt Drops Nepal-garn, men enligt mönstret så ska garnet vara hälften så tjockt bara, och det ser det inte ut att vara. Jag ska sticka en provlapp, så får jag se sen. Jag behöver i och för sig inte sticka allting precis på en gång, det här kan bli tröjor för nästa vinter också, och jag kanske rentav köper garn enkom för tröjorna. Det händer inte ofta!
 
 
Jag tittade just på den här podcasten, där det pratas om hur man specifikt kan gå tillväga för att sy och sticka sin egen garderob, från planering till utförande. En bra början för den som tycker att det låter som en rolig idé, men kanske lite överväldigande.
 

Kommentera här: