nyårsfunderar och -planerar

I veckan har jag inte vetat vad jag ska skriva om på bloggen, det känns svårt att hitta något att följa upp mommas död med, allt känns så ytligt och dumt i jämförelse. Samma efter årsdagen för Lilys död igår också, döden kan som inget annat sätta saker i perspektiv. Men samtidigt - ska jag vänta in något att blogga om, som känns värdigt att följa på momma och Lily, då riskerar jag att få vänta i all evighet, mitt liv är inte speciellt värdigt och speciellt. Jag får helt enkelt fortsätta som vanligt, det är inte värre än så.
 
Som vanligt efter ett årsskifte, så funderar jag en del, som vanligt så är det saker jag vill åtgärda och förbättra och förändra. Som ni kanske förstått den senaste tiden, så har jag funderat en del över mina kläder och att jag önskar en mer sammanhängande garderob, så det ska jag ha i bakhuvudet när jag gör kläder (vilket jag gärna vill göra i år) och när jag köper kläder (främst på secondhand som vanligt, men jag ska kolla om det finns kvar något på rean när jag åker in till stan nästa gång också). Jag har tre stick-/virkbeställningar som ska göras klara innan jag gör något mer till mig själv, och den första är klar, och nummer två ska påbörjas imorgon, jag tar helgen ledigt och syr bla en födelsedagspresent.
 
Något som jag satte igång med i somras, men som jag sedan inte lyckats upprätthålla, är projekt plastbantning. En del vanor förändrade jag, och det är bra, men alldeles för ofta så glömmer jag bort att undvika plastförpackningar och sånt när jag handlar. Sånt ska jag också ha i bakhuvudet, likaså att byta ut matvaror mot vegetariska alternativ - jag har mer pengar att röra mig nu, då behöver jag inte köpa det absolut billigast billiga när jag handlar. Dessutom så kan jag köpa mer "riktig" mat, jag behöver inte leva på billiga kolhydrater allena, jag kan köpa grönsaker och frukt ibland tex. Problemet är fortfarande att bilen är trasig, på bussen får jag inte med mig speciellt mycket, jag är helt beroende av snälla vänner som kan tänka sig att låta mig åka med ibland.
 
En sak jag absolut vill förbättra, är min trädgård. Den är för det mesta helt bortglömd, storvulna planer blir bara planer och inget mer. Dels hoppas jag att jag kunnat laga bilen när den tinat fram i vår, då kan jag köpa med mig en massa jord så jag kan fylla på i köksträdgården och runt stubben. Jag ska äntligen gräva bort gräs och så ängsblommor, och jag ska fixa mer sten och göra klart min regnränna/damm. Och så ska jag odla saker att äta - jag försökte förra året, men det blev sisådär, dels skyller jag på den torra sommaren, men jag tror att jorden var för dålig också (därav behovet av ny jord).
 
Jag vill bli bättre på att dra fram dammsugaren också, det behövs definitivt, oj vad jag har skräpiga golv nu, och alldeles för ofta. En sak jag vill bättra på på en gång, är att stoppa undan dom sista julsakerna - dom ligger fortfarande framme på vedspisen i målarrummet, och jag kommer mig helt enkelt inte för. Jag kommer mig inte heller för att snygga till dom nu tomma ytor där det förut stod julpynt, lusten och orken är bara borta. Det är lätt att säga att "det är bara att få tummen ur", men tyvärr är det inte så lätt i praktiken. Jag kan bara önska och hoppas att lite lust och ork kommer tillbaks snart!
 
Så tänker jag alltså, såhär i början av det nya året. Inga nyårslöften, bara sånt som är påbörjat som behöver fortsättas och/eller göras färdigt. På sätt och vis så är det tur att det är långt till sommaren, jag kan helt enkelt inte sätta igång med en del projekt, utan är tvungen att ta dom ett i taget. Fast visst längtar jag efter sommaren, särskilt såna här dagar då det är -20 grader ute.
 
Fast så går det här gänget förbi, och jag inser hur tur jag har ändå - tänk alla stackars djur som är ute och fryser! Tänk vad dom ska längta till våren!
 

Kommentera här: