loppislördag - med ögon känsliga för kitsch

Några små loppisfynd har det blivit den sista tiden, och jag hoppas det blir mer framöver - på fredag ska jag in till Östersund, förhoppningsvis blir det tid för loppisbesök då. Dessutom hoppas jag på att hitta ett skafferi förr snarare än senare, i och med att jag haft råd att handla mer mat, så har jag handlat mer mat, och det tar mer plats i skåpen. Min filosofi är ju att universum uppfyller önskningar, så nu har jag flyttat på min lampstommesjulgran så att jag får plats med ett skafferi. Jag har hittat ett riktigt bra alternativ på facebook, om storleken är lämplig, och om jag hittar hjälp med hämtningen, så har jag ett skafferi snart!
 
Men först dagens loppisfynd - lite mer lätthanterliga än ett stort skafferi...
 
Först en julklapp som dök upp i förrgår (det är bra med sena julklappar, då drar man ut på julen långt efteråt!) - en parfymflaska från Avon i form av ett lamm (dessutom fick jag en fin gammal bok!). Avon har helt fantastiska gamla parfymflaskor, var jag bättre på att hitta dom så skulle jag helt klart ha en hel samling! Jag har faktiskt två pudlar, som jag fick för två jular sedan av Crystal, dom är ett par av mina favoritägodelar!
 
 
Dom här pyttesmå salt- och pepparströarna har jag tittat på ett tag på Röda Korset, men jag har låtit dom stå - hur många behöver man, liksom? Särskilt som att dom aldrig kommer till användning - jag använder bara citronpeppar, och jag har redan ett saltkar som jag använder (det röda med hjärtan). Men när dom kostar en krona för båda, då var jag tvungen att slå till. Ännu ett par ströare att dekorera med, det kan jag leva med.
 
 
Ännu ett exempel på "ännu en" - den röda såssnipan i glas hade jag innan (också ett loppisfynd, förstås), den blåa var också nedsatt till 1 kr (per del, den här gången, så två kr sammanlagt), jag kunde inte låta bli den heller. I och med att dom kan staplas, så tar två inte mer plats än bara en.
 
På tradera har jag länge kikat på ett sånt här teset, men jag har tyckt att det blivit för dyrt med frakten. Gissa om jag blev glad när jag hittade dom här på Röda Korset? Dom kan vara det kitschigaste jag äger, definitivt ett exempel på fulfina, och jag har nog lärt mig att tycka om dom genom att titta på dom en massa på tradera. Nu är jag väldigt glad att dom är mina, nu gäller det bara att hitta nånstans att ställa dom! Blir det så att jag köper skåpet jag hoppas på på facebook, så har dom en given plats där!
 
Jag vet inte om den här kvalar in på kategorin kitschig, eller om den är bara fin, men fin är den vilket fall som helst. Och så otroligt tunt glas, att jag vet inte om jag skulle våga ha blommor i den - tur att den är fin som den är!
 

Kommentarer:

1 Lena :

Kul med loppis

Svar: en av mina favoritsaker i livet! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: