fredagsfavoriter på en lördag - strumpbyxor, secondhand och sytävling

Jag tänkte göra ett fredagsfavoritsinlägg igår, men jag orkade helt enkelt inte - jag kollade lite på The Great British Sewing Bee, jag läste lite Häxmästaren, och så sov jag. Jag ska lägga omkull mig nu (eller om jag ska kolla på ett till avsnitt av TGBSB), men medan jag är någorlunda vaken så bjussar jag på lite favoriter:
 
Snag Tights dök upp som reklam på instagram, och först fångade bilderna mitt intresse (modeller i alla storlekar!), sedan höll informationen kvar intresset - till skillnad från vanliga strumpbyxor (som bara görs längre i större storlekar, inte bredare), så görs Snag Tights bredare också. Superbra för oss med mage, rumpa och lår, men inte nödvändigtvis kroppslängd utöver det vanliga. Priset är inte heller så farligt, ca en hundring, billigare än tex Vogue som är det enda märket på vår lokala klädaffär (om dom inte ändrat sig sen jag var in sist). När våren närmar sig, och det är dags för tunnare strumpbyxor, då ska jag absolut göra en beställning!
 
 
Världens första köpcentrum med bara begagnade varor finns i Sverige! I Eskilstuna finns Re-Tuna, som är lokaliserat bredvid en återvinningsstation - bortkastade grejer i bra skick får ett nytt liv i secondhandbutiken. Hur bra som helst! I höst får jag långväga besök igen, och på schemat står en roadtrip, jag åker gärna förbi Re-Tuna också då!
 
 
Jag såg nyligen att en ny säsong av The Great British Sewing Bee skulle börja, och blev glad att hitta hela säsong 4 (som jag trodde var ny, det är den inte, den sändes för ett par år sedan). Jag tror inte att jag har sett den förut, även om jag sitter och känner igen en del deltagare... För er som gillar att sy, och gillar att sy kläder specifikt, så tipsar jag absolut om TGBSB, en riktigt underhållande serie, även om deltagarna (liksom The Great British Bake Off) knappast är landets bästa, med tanke på att dom aldrig har sytt i dom flesta tygerna och med dom flesta teknikerna. Det kom en (tror jag) svensk säsong också, Hela Sverige Syr, men den var inte alls lika bra som den engelska. Som det alldeles för ofta är, jag tycker att det är samma med tex Hela Sverige Bakar också.
 

Kommentarer:

1 Jessica Högberg:

Vilken galen och underbar ide med shoppingcentret!!

Svar: Borde finnas på många ställen!
Miss Kitten Heart

2 Jessica Högberg:

Verkligen, hojta när ni kommer till Stockholm;)

Svar: 👍
Miss Kitten Heart

3 Josefin:

Var hittar du serien the great sewing bee i Sverige?

Svar: det finns en del att se på youtube, men annars får du troligen titta på inte helt lagligt vis
Miss Kitten Heart

Kommentera här: