tapeter, gräsmatta, svampar... skojsigt värre!

Tapetseringen av målarrummet går framåt, om man väljer att enbart se till att lapprutor har klippts (inte alla, men en hög), jag började så smått i lördags, fortsatte lite mindre smått i söndags, och nyss klippte jag ett par rullar också, samtidigt som jag lyssnade på ett avsnitt av Inredningspodden. Ett avsnitt är ganska precis så länge som min rygg klarar att stå böjd över skrivbordet, och så länge som jag står ut utan att förlora förståndet... Tråk, tråk! En längre vinkelhake skulle underlätta, men det går att göra raka linjer med en kort vinkelhake och en fogsvans också. Lite bökigt, men det går! Jag ska bara tvätta ur den (tyvärr) enda roller jag har, så ska jag börja tapetsera. Frågan är - limma direkt på väggen, eller på tapeten? Rutorna är ca 50x50 cm, så inte så enormt stora, och när jag tapetserat med tidningssidor så har jag limmat direkt på väggen. Det borde funka här också, tycker jag! Bara att göra ett försök, och se hur bra tapeten fäster, helt enkelt!
 
Jag hade tänkt gå ut och klippa lite gräs idag, men det blåser som bara den. Jag tror jag ska trotsa halvstormen ändå - bättre att klippa lite i taget, än att vara tvungen att stressklippa hela gården på en gång. Inte riktigt än, dock - jag har klyftpotatis i ugnen, jag ska mosa ihop en bönröra av gula ärtor (jag är utsvulten, och det är åtminstone 40 minuter innan maten är klar...), och jag ska gå ut med Alice en sväng också innan potatisen är klar. Dessutom så ska jag plocka bort all svamp på gården innan jag tar varvet med gräsklipparen - synd att flugsvamp inte är ätbart, jag har massor! Stora är dom också, så jag vill inte köra över dom med gräsklipparen. Dessutom - bättre att inte ha dom spridda över gräsmattan i tusen bitar, rätt vad det är så kommer nåt djur och tror att dom är ätbara.
 
Dagens planer, alltså - börja tapetsera, laga klart lunch, gå ut med Alice, plocka flugsvamp, börja klippa gräset. Vilken rolig dag - eller inte... Jag skulle gärna göra idag som jag gjorde igår, och ta ett par tupplurar eller flera, jag är fruktansvärt trött. Bara att jobba mig igenom det, och se fram emot en tidig kväll ikväll!

Kommentera här: