grönt och retro

Birgitta har varit här, vi har ätit tårta och surrat, och busat med Alice - hon har blivit superbusig på sista tiden! Det jag borde göra resten av eftermiddagen och kvällen, är att tapetsera, jag får se hur det blir med det... Litegrann ska jag sätta upp nu, sen ska jag koka mig lite middag.
 
 
Såhär ser det ut än så länge, nio stora lapptäcksrutor sitter på plats. Det ser snett och vint ut, och det kan det mycket väl vara - jag började första raden med ett lod, och har fortsatt att sikta efter den. Men jag kan ha klippt rutorna snett, och väggen är definitivt sned - jag försökte att måtta efter taklisten, och då blev det snett som bara den. Men jag tror, att med hela väggen tapetserad, och med tavlor och sånt på väggen, så blir det bra ändå till slut. Som jag sagt förut, så skulle jag vilja ha 1-2 tapetrullar till, så jag kan variera mönstren mer - det här är vad jag har av tapeter, fem olika mönster, och väldigt lite av mina två favoriter, 2-3 rutor av varje bara. Det blir många rutor av den jag har mest av, och så sprider jag ut dom andra så gott det går. Det blir förhoppningsvis bra till slut, det också!
 
 
 
Mera på temat grönt och retro: Jag försöker mig på en annan gardin i köket, första försöket funkade ju inte alls (däremot så kan den funka i målarrummet). Efter att ha letat igenom gardiner och tyger flera gånger, så hittade jag den här till slut - jag köpte den nån gång i tiden för att använda det fina tyget till nånting. Tur för mig, att jag inte hittat rätt användningsområde än! Den är inte riktigt spot on, men den närmar sig. Jag hittade en jättefin gardin på Röda Korset, som hade funkat jättebra, men tyvärr visade den sig vara för kort, det fattades sådär två deci för att den skulle nå över hela fönstrets bredd. Typiskt!
 

Kommentera här: