fixar och grejar lite - suckulentförökning och skoställsreparation bland annat!

Det känns som att jag bara har legat på soffan och sovit idag, men när jag börjar tänka närmare på saken, så har jag inte sovit så länge (jag har svårt att sova på nätterna, och har tvångshållit mig vaken på dagarna, så jag var rätt rejält trött!). Dessutom så har jag faktiskt fått lite saker gjort - inte många saker, och inte dom saker som jag skjutit på i flera veckor, men några saker i alla fall. Jag är tacksam för det lilla! Jag var ju in på byn igår, och bla så hämtade jag ett gäng lerkrukor som jag köpt på facebook och en blomma som jag fått köpt åt mig i Åkersberga (och så hade jag och Alice en jättetrevlig dag - och lång! - med Karin och Egon), så idag har jag planterat om lite aloe-plantor och så blomman jag hämtade igår:
 
 
Hittills har jag bara hittat små krukor, och har saknat stora krukor. Nu har jag bara stora krukor, och önskar att jag hade några små också! Det är visst inte helt lätt att vara nöjd!
 
 
 
En moonstone! Jag skulle vilja ha riktigt rosa moonstone-plantor också, men den här är en bra början! Jag blev förvånad över hurpass stor den var när jag öppnade paketet, den kostade 69 kr (billigt, tycker jag!), och för 69 kr så hade jag förväntat mig en betydligt mindre planta. En väldigt glad överraskning!
 
 
Köksbänken börjar vara ganska full, dels med skott på tillväxt, dels plantor redo att flytta hemifrån, och dels suckulentblad som jag hoppas ska bli nya små suckulenter. Det är mitt första försök, och jag är rädd att det bara ska bli kattskit av det hela. Men dom flesta bladen är såna som har ramlat av sin mammaplanta, så eftersom jag har mamman så är det ändå ok om dom inte klarar sig. Dom största bladen är jag rätt säker på att det inte blir något av, eftersom brottytan inte är så bra som den ska vara. Dom jag har flest blad av, är min rosa moonstone, om dom rotar sig och tar sig, så kan jag tjäna några kronor på dom - när jag efterlyste rosa moonstone i växtgrupper på facebook, så var det många som aldrig sett dom förut, men som ville ha tag på en. Jag har blad från en grå/grön moonstone också, som jag bytt till mig (liksom ett kaktusskott), det var två blad, det ena har jag slängt för det började ruttna, och det andra bladet ser inte så piggt ut heller. Typiskt, för dom två var dom som jag helst ville att dom skulle klara sig! Jo, och så är det som sagt ett kaktusskott också, det har jag bara stuckit ner i jorden, hoppas det tar sig också!
 
 
 
Jag har faktiskt fixat något som stått och väntat ett tag, kom jag på när jag funderar på saken. Jag ramlade ju över mitt skoställ när jag målade hallen, och skostället sade ka-brak! Tre pinnar gick sönder, och dom ersatte jag idag. Rundstav hade väl varit det rätta, men rundstav har jag inte hemma. Däremot hittade jag dom här pinnarna i vedboden, och dom var precis lagomt långa - jag fick såga av en liten bit på kanten på varje (tyvärr sågar jag inte superrakt...), och sen satt dom som en smäck. Någorlunda i alla fall - jag får nog dutta dit lite lim också, för det glappar lite (för jag sågar inte superrakt...). Men jag blev faktiskt nöjd med resultatet - dels så har jag ett fungerande skoställ igen, men dessutom så tycker jag om hur det blev! Dom lite ruffa trärena pinnarna funkar jättebra, nästan bättre än dom vita originalpinnarna!
 
Sen har jag nästan tömt mitt skrivbord (nåt jag hållit på med till och från i flera månader - problemet är att jag inte riktigt vet var jag ska göra med dom sista sakerna), ett absolut måste, för planen är att klippa tapeter i helgen. Det är en vecka kvar till födelsedagen, och jag vill ha det tapetserat och klart tills dess. Själva tapetseringen kommer inte att ta så fruktansvärt lång tid, hoppas jag, men att klippa flera tapetrullar i "lappar" riskerar att ta ett tag. Jag såg idag att det finns en inredningspodd, jag tror att jag ska leta reda på den, med lite tur så är det så intressant att lyssna på, att jag inte ens märker allt klippande och mätande!
 
Nu ska jag faktiskt göra lite mer nytta. Hyfsat nytta i alla fall - jag har stickat en liten hög med små fyrkantiga lappar till min filt, jag har lite fyrkantiga hål att fylla. Sakta men säkert så tar sig filten, och jag tänkte faktiskt visa hur långt jag kommit nån dag framöver. Å. Kom ju på - jag gjorde klart ett omslag till en isfolketbok igår också, det var inte mycket kvar, ändå har den blivit liggande i åtskilliga månader. Jag har en till påbörjad bok, men den får vänta tills målarrummet är färdigtapetserat, tapetsering är prio ett den här veckan! Ja, och så gräsklippning och kompostbygge (bådadera är ogjort, fortfarande), det vore rätt skönt att snygga till gården lite!
 

Kommentera här: