säljer grejer och letar porslin

Jag har (återigen) lyckats röra till det på köksbordet, den här gången är det loppisgrejer som ska fotograferas och läggas ut till försäljning. Det mesta tänkte jag sälja lokalt på facebook, men några saker ska säljas på tradera, och några saker på specifika facebookgrupper. Jag hade ju kunnat plocka ihop alla sommarens loppisgrejer och vänta på nästa sommar, men det är ju onödigt - särskilt det som är värt några kronor och det som kan frysa sönder ska jag försöka sälja redan nu. Dessutom har jag tagit in några saker till mig också, saker som jag var lite fundersam på att ta ut till loppisen i sommar, dom får en vinter inne med mig och en chans till att visa sig omöjliga att leva utan. Antingen så sparar jag dom, eller så försöker jag sälja dom igen, den som lever får se!
 
Har ni förresten sett några av mina grejer och trånat efter dom - fråga! Dom kan vara till salu!
 
Apropå till salu, fast tvärtom - jag plockade ut mitt porslin på loppisen i somras, det är inte sålt än, men det känns faktiskt bra att låta det gå vidare. Det är fint, jag tycker fortfarande om det, men det är många delar som jag aldrig använder. Det är också väldigt udda fördelat antal - många av en sorts tallrik, bara ett par av en annan sort, och så är det väldigt mycket nagg och styggt på några delar. Men, problemet (om det nu kan kallas problem att vara tvungen att gå på loppisjakt...) är att jag knappt har något att äta på nu. Av någon anledning så hittar jag bara fina assietter, så just nu äter jag det mesta ur skålar och byttor...
 
 
Det här är vad jag har, assietter i tre storlekar, ingen av dom fungerar att samla på sig fler delar av... Den gråmönstrade har jag en stor tallrik av (tänk tårttallrik, riktigt stor alltså), och jag vill ha fler delar, tyvärr verkar det helt jäkla hopplöst, jag letar på tradera, ebay, etsy, och det finns i princip ingenting (eller bara knepiga delar). Till mina små assietter och stora tårt-/kakfat, så vore det fantastiskt att åtminstone hitta tekoppar! Den rödrosarandiga är från Pip Studio, och den har utgått ur produktion, och verkar inte säljas speciellt ofta på tradera heller (fast jag ska precis lägga upp en sockerskål, jag trivs inte riktigt med att den är helvit och ljusblå, inga ränder alls). Jag drömmer om att en gång hitta en tekanna till mina assietter - nångång, så! Dom minsta assietterna kommer från momma, jag har bara tre stycken (tror jag det var), och är inte på jakt efter fler - det är en rätt opraktisk storlek, dom rymmer inte mycket. Dessutom - hittar jag fler, så är dom inte från momma, så då blir det inte alls samma sak...
 
Jag kollar loppisar och tradera, främst efter engelskt porslin (av nån anledning så tilltalar det mig mycket just nu, förr var jag istället inne på svenskt 50-tal), och idag hittade jag dom här skålarna:
 
  
Väldigt gulliga, för att vara mig just nu (jag drar som ni vet mer åt mörkare grejer nu, och 70-tal, som ni kanske märkt om ni varit falkögda), men jag tycker om dom! Och jag tycker att dom passar ihop med både dom gråmönstrade och rödrosarandiga assietterna, och än så länge är priset på dom bra. Har jag sån tur att ingen annan gillar dom, så tror jag att jag slår till - det vore skönt med åtminstone djupa tallrikar, det mesta kan ätas i såna!
 
Jag har alltså inga problem med att missmatcha porslin, men det får gärna passa ihop fast dom är olika. Som dom rosarosiga djupa och dom rödrosarandiga assietterna - dom passar hur bra som helst med varandra, trots att dom är väldigt olika!
 

Kommentera här: