utökad julgran och tips på julfilm och -tv

Jag tror inte att någon som läser det här, har missat att jag kör på en liten Alice i Underlandet-gran i jul. Jag tror också att jag har nämnt att jag inte är helt nöjd med min gran, att den är alldeles för gles, och att grenarna är alldeles för veka (har jag inte nämnt det, så var det så det var i alla fall) - tips för er som går i granköpartankar, Rustas smågranar är så mycket bättre än Dollarstores! Igår kväll och imorse så åtgärdade jag det, och det var inte svårt, det var lite bökigt, och tack vare att min avbitare är lite för liten, så var det rätt tungt bitvis - mina händer är inte helt glada nu.
 
Såhär såg den ut igår. Med smått pynt så funkar det, med större och tyngre pynt så blir det inte bra...
 
Till vänster ännu en före-bild, med mindre pynt. Jag sprejade den delvis röd, eftersom Alice målade dom vita rosorna röda i boken. Resultatet av det var jag inte heller helt nöjd med, det blev lite väl rött, och däremellan blev det rosa, och det var inte planerat.
 
Till höger syns resultatet av mina mödor (före pynt): Jag tog min gamla julgran, som har sett sina bättre dagar, och jag knipsade av grenarna på toppdelen av granen (eftersom jag inte ville ha för stora grenar, det är trots allt bara en liten gran). Sedan vek jag ändan på grenen i 90 grader, och så placerade jag dom runt stammen, under dom existerande grenarna, och fäste alltihop ordentligt med ståltråd. Jag skulle gärna ha dolt ståltråden med vitt glitter, men när jag nu inte har något sånt hemma, så får det vara som det är. Sedan jämnade jag till grenarna med avbitaren, kapade där dom stack ut för långt, och så spretade jag kvistarna så gott jag kunde, och blandade ihop dom röda med dom vita. Jag har inte provhängt något pynt än, men än så länge är jag nöjd! Det blev stor skillnad - granen är mycket fylligare, och dom nya grenarna är mindre mjuka än dom gamla. Det här blir mycket mer vad jag hade tänkt, tror jag!
 
Apropå jul, så om ni som jag gärna tittar på film och TV med jultema nu när det närmar sig:
 
Om ni har Netflix, så har ni en guldgruva - sök bara på jul och på Christmas, så får ni en massa träffar, bland annat en hög med Hallmark-filmer. Gillar man amerikansk jul, sådär sentimentalt och överdekorerat, då gillar man absolut Hallmark! Det finns ett gäng på youtube också, utan översättning då, för dom som inte tycker att det spelar någon större roll. Jag har hittat en lista på julavsnitt i TV-serier, en riktig skattkista för en sån som jag, som tycker att julavsnittet är det bästa på hela säsongen. Jag har tittat på ett julavsnitt av Lilla Huset på prärien, två av Dr Quinn, ett eller ett par av Bones - jag kan nog fylla tiden som är kvar till jul, utan problem! 
 
Mera julrelaterat ögongodis blir det framöver, jag har en massa juldekor, jul-home tours och jul-DIY's att tipsa om, så försvinn ingenstans om det är något som intresserar dig!
 

Kommentarer:

1 Jessica Högberg:

Pysselfia=)

Svar: obotlig! :D
Miss Kitten Heart

Kommentera här: