semester i julklappsfabriken

Nu när vi har några kalla dagar, så tar julklappsverkstaden semester - högsta prioritet är en ny tröja åt Alice, en som passar ordentligt och värmer bra. Jag har gjort åtskilliga försök, stickat, virkat och sytt, och det har blivit för smått och det har blivit för stort. Nu senast så köpte jag en tröja på Dollarstore som var alldeles för stor, och den jag bytte mot var lite väl snäv (funkar säkert bra när hon är klippt), så när det nu smällde till med 14 minusgrader, så blev det väldigt tydligt att hon inte har någon bra tröja (hon har ett täcke, men måste ha tröja under, eller så måste jag fodra det - täckets nylonfoder känns väldigt kallt direkt mot hennes kropp).
 
 
Det enda hela nystanet med raggsocksgarn var det färggladaste tänkbara - tur att vi gillar färger hos oss! Dessutom så skadar det inte att hon syns ordentligt!
 
Tyget under tröjstickningen är också ett projekt som ska fixas i dagarna - ett väldigt underligt sytt tyg (jag kom till sist på att det kanske har suttit på en babykorg tex) har sprättats isär, ska delas på längden, och fållas till julgardiner till köket. Det hade gjorts på en grisblink om jag hade haft en fungerande symaskin, nu måste det sys för hand, och tar alltså lite längre tid... Det är egentligen inga problem, på med nånting på datorn, och så fålla och titta samtidigt, men nu har jag en massa annat som också ska göras. Eftersom att sy några fållar ändå är ett "snabbt" projekt, så prioriteras också det här före julklapparna, som ska till största delen stickas.
 
Men innan jag kan sätta tänderna i något av projekten, så ska jag åka på byn och handla, måla klart ett skåp, och bli bjuden på lunch - det funkar det också! Prioriteringar, helt enkelt!
 

Kommentera här: