jag ville ha ljus, och vips så varde det ljus!

Det man inte har, det får man så lov att fixa! Att november är så snöfri och mörk, och att hela huset numera är murrifierat, gör att det är väldigt mörkt inne. Jag behöver helt enkelt mera lampor! Jag väntar på leverans av ett facebookköp (en vägglampa i teak för en tjuga, jo jag tackar!), men igår så pysslade jag dessutom ihop en lampa. Jag kom att tänka på en lampa jag gjorde för några år sedan, som aldrig blivit använd, den plockade jag ur sladd och lampinfattning på, och så hade jag en oanvänd vit lampskärm som det bara var att fästa på lampinfattningen. Det blev så väldigt vitt  med den vita sladden och den vita skärmen, så jag kikade vad jag hade i tyggömmorna - där fanns ett gammalt randigt tyg, som jag klippte en lagomt bred bit av, och sedan limmade på lampskärmen. Till sist så hade jag en väldigt matchande bollfrans, limmade på den längs nederkanten, och där satt pricken över i!
 
Jag tänkte åt vägglampehållet, men funderade över fästen, när jag kom på att jag har ju redan ett fullgott fäste på väggen! Sladden ska jag dra längs fönsterkarmen, eller kanske virka in den i lämpligt garn, eller något annat - just nu är den väldigt vit och väldigt iögonfallande.
 
En vit lampskärm, en bit tyg och en bollfrans, som sagt - det behöver inte vara mer avancerat än så! Och det funkar superbra med min 70-talskänsla här hemma!
 

Kommentera här: