fredagsfavoriter på en lördag - monogrampyntat

Idag blir det två inlägg på samma tema (är planen) - monogram och initialer, det ena inlägget blir ren inspiration, det andra blir tips på DIY. Jag nämnde flyktigt för ett tag sedan att jag gillar monogrammerade grejer, och jag tänkte kika lite mer på sånt som jag gillar. Först - jag har förmodligen nämnt (mer än en gång) att jag är superlättpåverkad, jag tar lätt till mig och blir intresserad av sånt jag ser och läser, och det gäller inte bara nu i vuxen ålder, jag kan minnas sånt som inspirerade mig när jag var liten, som fortfarande sitter kvar. Som det här med monogram, och särskilt monogram i granen:
 
Dom här två sidorna från En ring av järn av Susan Cooper (en jättebra bokserie, den snöade in mig på kung Arthur också) fångade verkligen mitt intresse första gången jag läste boken, nån gång som tonåring. Fint skurna bokstäver i trä - gissa om jag fortfarande vill ha såna till granen? Och nu när jag säger det - jag vet folk med laserskärare som gör jättefina saker i trä (jag har ett Alice-ornament och ett litet ouijabräde från en tjej), det borde inte vara svårt, eller dyrt, att skaffa mig ett fint M. Och sen kanske bokstäver till resten av djurfamiljen också...
 
Vill man dregla över fina ornament av alla de slag, och fina bokstavsornament i synnerhet (eller monogrammärkta saker i allmänhet) så är Anthropologie ett säkert kort - jag vill ha alla! En del ser inte alltför krångliga ut, och uppmuntrar absolut till DIY (närmare tips på sånt sen idag), andra ser mer komplicerade ut, och sen är det dom som är mittemellan på svårighetsskalan - keramikbokstäverna till exempel, med porslinslera och akrylfärg och lite konstnärlighet så borde dom gå att åstadkomma, dom också!
 
Ett spegelmonogram är inget för just min gran (tänk er däremot det i en vitpyntad överdådig gran!), men för den skull så kan jag tycka att det är hur fint som helst!
 
Ännu en som är snirklig och fin, men inte för mig (däremot i en traditionellare gran med mycket rött och guld). Men man kan som sagt tycka om utan att vilja ha!
 
 
 
 
 
Den vanliga kransen på dörren kan man förstås förnya med ett litet monogram - eller stort! För den händige med rätt verktyg, så går det förstås att göra själv, annars så finns det att köpa på tex etsy, själva monogramdetaljerna i alla fall.
 
 
 
 
Om man pyntar med julstrumpor, så är dom förstås väldigt  tacksamma att monogrammera - problemet jag hade när jag letade bilder nu, var att dom flesta bilderna var på DIY, eller på julstrumpor som var väldigt lätta att hitta på sätt att göra själv. Lite mer krångel ville jag ha i det här önska-färdigtillverkat-inlägget!
 
Förresten - att jag fallit för Weasley-tröjorna i Harry Potter-serien är förstås inget märkligt, och jag har stickat både en egen fullstor variant, och små tröjor till granen. Monogram på allra bästa sätt!
 
 
Till sist ett litet soundtrack, jag har suttit och lyssnat på lättlyssnad julmusik när jag skrivit det här, inget bjällerklang här inte! Egentligen så vill jag mest lägga omkull mig nu, men jag ska gå ner och göra ett försök att börja filma min house tour - nästa helg är det första advent, och jag vill börja julpynta nångång!
 
 

Kommentera här: