skördar på nära håll och lagar lyxmiddag

En sak fick jag gjord idag, som jag tänkt göra i flera år. Eftersom det bara kan göras under en kort tid, så har jag helt enkelt missat chansen förut, idag hade jag tur! Granskotten har äntligen kommit, och dom är fortfarande såpass små och ljusgröna att det går att göra granskottssirap på dom! Jag varvade granskott och socker i en burk, nu står burken i ett soligt fönster, och ska stå där (och skakas/röras om ibland) tills sockret har smält. Sirapen kan användas mot hosta, men också tex i te eller på pannkakor. Jag har inte testat det förut, varken att göra eller att äta, så det ska bli spännande!
 
 
En sak som jag testat förut, men som jag nu gjorde hyfsat nära receptet, är mannagrynsf*sk, idag gjorde jag ett lass igen, den här gången hade jag både dill och citron hemma. Jag har också rapsolja hemma nu, så jag kunde panera och steka och få färg och frasig yta på f*sken. Dessutom har jag köpt potatis (som blev potatismos) och färska champinjoner (lyxigt, men det var extrapris), så dagens middag kändes hur lyxig som helst!
 
Å, ännu värre lyx - igår gjorde jag smulpaj med krusbär (från Gerd, tack!) och rabarber (mina egna!), och det sista åt jag upp som kvällsfika nyss. Väldigt mumsigt! Och grejen är den, nu när jag har rabarber, så kostar det inte många kronor att slänga ihop en paj, likaså är en sockerkaka billigt fika att baka, och hembakt är alltid gott! Det behöver inte vara speciellt avancerat, sockerkaka tex är nånting som nästan blivit bortglömt för att det är så simpelt, vilket är synd - sockerkaka går nästan alltid att slänga ihop, och är som sagt jättegott!
 
Jag ser fram emot att få skörda mer framåt sommaren, vinbärsbuskarna är på gång att blomma, likaså jordgubbsplanten, jag ska sätta frön (troligen) imorgon förmiddag, sallat, spenat, rädisor och ringblommor, grönsakerna är sånt som växer fort, och som kan sås i flera omgångar under sommaren. Blomkålsplantorna ska också i jorden, men dom lär jag inte kunna skörda av på länge! Jag håller tummarna för att dom ska växa och trivas, så att jag kan skörda blomkål nångång i alla fall!
 

Kommentera här: