mitt hus första veckan i maj

Jag började året så duktigt, och delade foton hemifrån varje dag i januari på instagram-utmaningen #myhousethismonth. Sen blev det inte så mycket mer av det, lusten att fixa hemma försvann, och därmed lusten att visa upp mitt hem. Nu i maj så är jag med på tåget igen! För mig är det väldigt positivt, inte främst för att få gillningar på instagram (även om det är en trevlig bonus), utan för att det får mig att vilja ta hand om mitt hem, att fixa och att göra om, ja till och med att städa känns helt ok. Att ha fint hemma är bland det bästa jag vet, och jag tycker att det är jobbigt när det är rörigt och halvfärdigt. När det känns oälskat, helt enkelt.
 
Det skulle förresten kännas hundra gånger bättre om jag kunde måla klart hall och kök nån gång!
 
 
 
 
Dag ett var "colour pop", och nuförtiden har jag inte så mycket färgklickar hemma, jag håller en relativt begränsad färgskala (det är i alla fall planen när jag är klar), och även om jag har olika färger, så är dom rätt nära varandra ändå. Så jag fick tummen ur, och gjorde något jag tänkt göra länge - jag fixade bokhyllorna i vardagsrummet! När jag tapetserade om i höstas, så kändes bokhyllorna så väldigt vita, och jag funderade på olika varianter på att murra till dom. Att köpa eller att bygga nya hyllor är tyvärr inget alternativ, att klä sidorna med träskivor och framkanterna med list skulle kunna funka, men kostar fortfarande lite för mycket. En retrotapet på sidorna, och washitejp på alla framkanter, blev en helt godkänd, och helt gratis, lösning. Helst hade jag velat ha washitejpen i samma färgskala, men det gick inte pga väldigt brokig washtejpsamling, men jag försökte hålla mig till dom mörkare färgerna. Min favorit är den svarta med vit text, "don't grow up, it's a trap", för att den är så grafiskt snygg. Den hade jag gärna haft på alla framkanter!
 
 
 
 
 
Andra dagens tema var "vintage", inte så svårt! Det svåraste var att välja vad jag skulle fota, eftersom det mesta jag äger är vintage eller retro, eller till och med antikt - gammalt är helt enkelt min grej! Byrån i sovrummet kommer från Karin (en närmare titt på den kommer om ni fortsätter att skrolla ner!), den ska målas svart nån gång och skivan ska fixas. Hästen är ett fynd från tippens återbruksrum och lampan med den fantastiska skärmen kommer från Röda Korset. Några av mina mera vintage tekannor, och dessutom två av mina favoriter: den violblommiga från Arthur Wood och den vitguldiga från Sadler. Jag var tvungen att ta med några av mina gamla böcker också, jag har massor av böcker som är till för att läsas, men också en liten samling antika och vintage böcker som bara är till lyst.
 
 
 
 
 
Temat dag tre var "outside", och det finns inte så mycket att titta på ute... Trädgården ser helt enkelt förjäklig ut, pga tidig vår och pga att jag totalignorerade allt vad trädgård hette förra året. Så jag tittade med väldigt snävt fokus, och visade det som faktiskt ser helt ok ut. Som mitt träd med vägskyltar, inspirerade av Alice i Underlandet, och mitt flaggspel, och den färgade belysningen (som är tänd året runt), inspirerad av Mumindalen. Beppe sitter i fönstret och visar var katterna kommer och går under sommarhalvåret, då står fönstret i princip alltid öppet, och eftersom jag satt upp hyllplan för dom att kliva på, så är det lätt som en plätt att klättra in när dom vill. Rabarberknopparna fick vara med, för det är vår, och det är rabarberknoppar - det finns få saker som klår det!
 
 
 
 
 
"Inside" för dag fyra, jag var väldigt bokstavlig, och visade några av dom finaste insidorna här hemma. Jag älskar att mötas av en överraskning när jag öppnar ett skåp eller lyfter ett lock, och jag har tapetserat inuti både skafferi och garderob (fast skafferiet behöver man inte öppna några luckor för att se). Inte bara bakväggen, utan överallt, sidor, tak, hyllor... More is more! Byrån i sovrummet har också en överraskning när den översta lådan dras ut - lönnfack! Lådor och en lucka med fina intarsiamönster, dom är det bästa med hela byrån! Gamla näverburkar brukar vara lätt och billigt att hitta på loppis, dom finaste jag hittar köper jag gärna, och så målar jag insidan i en knallig färg (eller svart!). En väldigt oväntad stilkrock, sånt gillar jag!
 
 
 
 
 
Och så dagens tema "lounge living". Vardagsrummet/biblioteket var självskrivet, loungigare än så blir det inte hos mig! En lounge är nånstans man slappnar av, tar det lugnt, kanske umgås (fast om jag umgås så blir det i köket), och mer avslappnat än böcker, garn (i köksskåpet under älghornet), gröna växter och te i stora muggar blir det knappast. Eller jo, ännu bättre blir det när jag får sällskap av Alice och katterna också.
 
Förresten, har ni skarpa ögon, så ser ni lite nytt fix i vardagsrummet, jag ska visa det lite närmare en annan dag! Det finns gränser för hur många bilder ett inlägg kan innehålla innan man blir fartblind. Eller bildblind. Håll tummarna för att jag har mera foton på temat #myhousethismonth på söndag!
 

Kommentera här: