mitt hus andra veckan i maj

Ännu en vecka av maj har gått, och jag har lagt upp bilder nästan varje dag för instagramutmaningen #myhousethismonth. Jag hoppade över "nature inspired" och dagens "and relax", den förra för att jag hade svårt att hitta något som var inspirerat av naturen, den andra för att "slappna av" betyder bok och bakgrundsmusik på soffan, med en vovve på magen, det är svårt att få till något med inredningskänsla av det. Annars har jag som sagt hängt med på veckans alla teman:
 
 
 
 
 
 
 
Måndagens tema var "DIY", och det är verkligen ett tema i min smak! Problemet var inte att hitta något att fotografera, utan att begränsa mig, och det blev ändå ett gäng av mina DIY-projekt. Isfolketböckerna som jag håller på att måla om, hallen som jag tapetserat med veckotidningar från 30-40-talen, Twin Peaks-tavlan som jag broderat i korsstygn, och ramen som jag piffat med washitejp, ansiktskrukan jag målat med inspiration från Wednesday Addams, sovrummet som är idel DIY, från väggarna som jag tapetserat, hyllan som jag snickrat, "drömfångaren" som jag virkat, överkastet och kuddarna som jag sytt till madrassen som jag klätt om, och så till sist - mitt senaste projekt, som jag satte igång med inspiration från just den här utmaningen: min toadörr, som jag klätt med teförpackningar.
 
 
 
 
 
 
Jag körde ihop "lighting" och "shelves/bookcase" på samma dag, det kändes lämpligt. Som synes, så hade jag inte direkt svårt att hitta bilder med både lampor och hyllor av olika slag... På linneskåpet i övre hallen har jag en lampfot som jag loppat för en massa år sedan, jag har haft olika lampskärmar till den, men jag tycker att en stor glödlampa funkar bäst i sin enkelhet. I vardagsrummet har jag ett gäng lampor, den här gången var det min golvlampa som fick uppmärksamhet, foten har jag köpt av Maria, skärmen är köpt på loppis. Bokhyllorna är Billy från Ikea, jag har klätt alla framkanter med washitejp för att distrahera lite från allt det vita. I köksfönstret står min fantastiskt fina flamingolampa, köpt ny från Zara Home. Över köksbordet hänger näverlamporna som farfar har gjort, som jag har gjort om med ny färg och träkulor istället för näverflärpar (som hade gått sönder), i bakgrunden syns dels min stringhylla (från mormors och morfars hus) som är full med te i gamla teburkar, dels min lilla teakhylla som är full med pudlar och porslinsfåglar. I sovrummet har jag som sagt min egensnickrade vägghylla (om ni kikar noga på "drömfångaren" bredvid, så ser ni vad jag gjorde med näverflärparna från mina kökslampor), som sänglampor har jag ett par omaka lampor med guldfot och vit skärm, den ena från Åhléns, den andra från Hemtex.
 
 
 
 
Fredagens tema var "mirror, mirror", och återigen har jag litegrann att välja på... För det mesta så behandlar jag helt enkelt speglar som vilken tavla som helst, dom flesta är inte så funktionella att spegla sig i... Den runda spegeln i hallen är ett undantag, den tittar jag i ibland, även om den för det mesta bara hänger där och är snygg (och väntar på att få flera tavelkompisar på sin lilla väggsnutt). Kökets tavelvägg har också en spegel, jag tror att den kostade en femma eller så på Röda Korset, och stämmer stilen med åldern så är den från 20-30-talet nångång. Ovanför byrån i sovrummet har jag en hel liten spegelvägg, den svarta spegeln är från Indiska, den har hängt med i många år, och förra sommaren målade jag den svart. Två av dom andra speglarna kommer från mormor och morfars hus, dom två andra är köpta på loppis.
 
 
Gårdagens tema var "food/drink", och eftersom te är det jag dricker huvudsakligen om dagarna, både som måltid och mellan målen, så var det inte så svårt att hitta ett motiv. Eftersom det var mellanmålsdags, så åt jag upp det sista av sockerkakan (den här gången gjorde jag sockerkaka med älgörtsglögg i, jättegott!), sockerkaka och te funkar jättebra tillsammans, och en sockerkaka har jag nästan alltid på köksbänken. Dessutom broderade jag på hjärtat som jag började på kvällen innan, jag är klar med det nu, och ni får se det färdiga resultatet senare!
 
Så såg det alltså ut hemma hos mig den senaste veckan. Jag försöker att variera motiv och vinklar, så att jag inte upprepar mig hela tiden. Det är något av en utmaning ibland! Ifall jag hade hängt med på #myhousethismonth hela året, dvs 365 dagar av inredningsfoton, så hade det definitivt varit en rejäl utmaning att variera mig! Visst, att hela tiden fotografera hemma inspirerar mig till att fixa och göra om (vilket är främsta anledningen till att jag gör det här), men det finns gränser för hur mycket jag kan förnya ett hus som faktiskt inte är speciellt stort, med en budget som inte existerar. DIY, upcycling, remakes osv är mina bästa kompisar här hemma, att trolla med knäna och att koka soppa på en spik likaså. Och faktiskt - att lyckas åstadkomma något på lite och ingenting, det är oerhört tillfredsställande!
 
Att måla klart kök och hall vore också väldigt tillfredsställande, men tyvärr måste det vänta tills jag kan köpa färg... Det finns gränser för hur mycket jag kan trolla!
 

Kommentera här: