fredagsfavoriter - lite makabert, lite magiskt, lite kitschigt och lite grönt

Jag vet att jag har fastnat för några saker i veckan, en del har jag redan delat med er, jag får se om jag kommer ihåg dom andra... Hur som helst, så lär jag inte ha några problem att hitta saker jag tyckt om den gångna veckan!
 
 
Jag har kommit ihåg hur mycket jag tycker om mörka interiörer, gärna med en makaber underton. Creepy och spoopy är två bra ord på engelska, jag vet inte riktigt vad jag ska översätta dom till på svenska, däremot är den här bilden en bra illustration till orden! Min inredningssmak är en slags kombination av Amèlie från Montmartre, Tim Burton, Slytherins allrum och familjen Addams - bilden är mer familjen Addams än Amèlie, Tim Burton och Slytherin, men det behöver förstås inte vara allt på en gång!
 
 
Total ringperfektion! Så himla fin och magisk, en ring som definitivt inte innehåller en del av Voldemorts själ!
 
 
Lampor tycker jag är en perfekt grej att gå loss lite på, ett bra tillfälle att visa sin personlighet och att låta inredningen sticka ut lite från den uppgjorda planen. Jag gillar knäppa, knasiga, kitschiga lampor - vad säger det om min personlighet? =^_^=
 
 
Jag har pinnat en hel massa av Elsa Schiaparellis skapelser, hon var verkligen helt fantastisk! Så långt före sin tid, att hon skulle anses som avantgarde även idag. Min absoluta favoritdesigner, drömmen är att lyckas fynda något av henne - det behöver inte alls vara kläder (dom skulle jag dessutom knappast komma i), det får gärna vara smycken eller parfym till exempel.
 
Jag har inte alls ont om blommor egentligen, men jag tycker ändå att det saknas en massa... Jag har en del som skulle behöva delas på, en del blommor har skott som inte skulle må dåligt av att få en egen kruka, men jag vill ha nya blommor också! Jag vill ha fler kaktusar och suckulenter, och jag skulle vilja ha några samplanteringar. Samtidigt så har jag inte riktigt plats till en massa mer blommor, inte utan några rejäla funderare. Mitt första mål är i alla fall att köpa blomjord, så jag kan göra det mesta av det jag redan har. Sedan tänker jag önskedrömma om fina nya blommor, för när man önskedrömmer så behöver man inte bekymra sig om begränsningar!
 

Kommentera här: