tjusiga tisdag - tjusiga stilar

Tjusiga tisdag händer inte ofta, men rätt vad det är så slår visst blixten ner! Igår skrev jag om mina stilförebilder just nu, och jag tänkte kika lite närmare på dom idag! Dessutom bjuder jag på ett tips på en tv-serie - den är inte världens bästa rent innehållsmässigt, däremot är den fantastisk när det kommer till kläder, stil och inspiration!
 
 
Mai Magis avslappnade goth-look tilltalar mig mycket! Hon korsar goth med mori girl/dark mori och skapar på det sättet sin egen stil, strega. Lager på lager, mjuka tyger, inspiration från fantasy och medeltiden, smycken, accessoarer och detaljer förändrar i grunden enkla kläder till något som känns nästan magiskt.
 
 
Jenny Mustards stil har mycket gemensamt med Mai Magis stil - den begränsade färgskalan i svart/grått/vitt, lös och avslappnad passform, oversize... Men Jennys stil är mera strukturerad, nästan avantgarde, inte så mjuk i form och material - nästan arkitektonisk ibland. Hon klär sig minimalistiskt, androgynt, futuristiskt, hon leker med plaggens form och silhuett, och skapar nästan en ny kroppsform med hjälp av sina kläder. Otroligt uppfriskande, tycker jag! Vi är så indoktrinerade på att klä oss så att vi ser så smala ut som möjligt, att i princip ignorera kroppens form till förmån för experiment med kläderna känns nästan revolutionärt!
 
 
 
En helt annan stil bjuder Carrie Diaries på! Tiden är mitten på 80-talet, det är färg och form deluxe, neon och mönster och omatchat matchat - Carrie Bradshaw i sin ungdoms dagar, man kan redan se början till hennes allt annat än traditionella stil i Sex and the City. Mitt första försök att se serien slutade med att jag såg ett avsnitt och inget mer, jag var mest irriterad på att dom tagit sig så många friheter med 80-talets mode. Nu, när jag sett serien några gånger, så tycker jag snarare att det är en bonus - 80-talet sett ur 2010-talets perspektiv. Dom smaklösaste kanterna har trubbats av, dom värsta frisyrerna, makeup:erna och axlarna har dämpats till något som vi kan tycka är coolt och snyggt idag. I mina ögon har dom verkligen lyckats - jag tycker att det är hur coolt och snyggt som helst! Både den enklare småstadshighschoolstilen, och den mer överdrivna och spejsade Manhattanstilen är supersnygga, och jag hittar mycket som jag gärna lagt vantarna på! Som hennes Carrie-väska! Jag har gjort en egen variant, den blev sådär, jag ska helt klart göra ett nytt försök, jag ska bara hitta en väska i passande stil att göra om!
 
Min egen garderob vill jag gärna se som en kombination av Mai Magi och Jenny Mustard, men med detaljer inspirerade av Carrie. Något att ha i bakhuvudet nästa gång jag kollar klädställningarna på Röda Korset! Och något att fundera på när det blir lite vårigare ute, och det är dags att gå igenom min garderob - nu har jag bara mina svarta/gråa/blåa/vinröda plagg framme, men jag börjar känna lust på lite mer färg och lite mer mönster, så det börjar vara dags att gå igenom det som jag lagt undan också. Det går kanske att hitta på något med det jag redan har?
 

Kommentera här: