om hur jag ser ut och hur jag hellre såg ut just nu, plus dagens doft

Förra veckan pratade jag om dofter, och om att jag återigen har lust att piffa mig själv - smink, hår, smycken osv. I flera år har jag i princip bara använt nagellack och parfym, håret har varit supersnaggat, så det har skött sig själv, smink har känts väldigt överkurs när jag bara gått hemma i mitt lilla hus i min lilla by, likaså smycken av flådigare slag. Kläder har jag bara en variant av - allting är vardagskläder. Å andra sidan, eftersom jag alltid använder klänning/kjol, så är mina vardagskläder lite mer uppklädda än dom flestas jeans och tröja, men jag skulle ändå vilja ha lite nytt och roligt i garderoben. Jag har några nya stickade tröjor, som jag fick från Suss förförra gången vi var där, men jag vill ha några nya klänningar och kjolar, nu använder jag samma fem hela tiden. En del känns för uppklädda för vardagsanvändning (jag har en jättesnygg svart omlottsklänning, också från Suss, men jag har inte använt den än, för jag har inte hittat ett lämpligt tillfälle), en del är för tunna och kortärmade för årets kalla vinter, och en del är fortfarande för små, och kommer förmodligen att förbli det.
 
Min smak för tillfället dras mellan två extremer - Mai Magi, som är dark mori/strega, lager på lager, bohemiskt, goth, och Jenny Mustard, som är mer minimalistisk och edgy. På sätt och vis är dom varandras motsats, Mai Magi med mjuka former och texturer, Jenny Mustard som är stramare och kantigare. Samtidigt har dom det gemensamt att kläderna liksom släpper från kroppen, det är sällan figurnära, det är mycket oversize, och fokus är mer på klädernas form än på kroppens. Något som faktiskt inte är helt lätt att åstadkomma när man är plusstor - oversize är inte supervanligt i plusstorlekar, för att få kläderna att sitta löst och formlöst, så gäller det alltså att gå upp i storlek, men ju större storlek, desto svårare att hitta roliga kläder. Fördelen med att jag gått ner i vikt, är att jag nu för det mesta har en vanlig L, så jag kan hitta kläder i vanliga affärer på vanliga avdelningar. 
 
En snabb tanke: medans det fortfarande är vinter och kallt, så känns det mer aktuellt att klä mig så att jag inte fryser, än att klä mig roligt och tjusigt. Det kommer att vara kallt ett tag till, jag har inget behov egentligen att bli smalare (även om det inte gör något om jag skulle bli det), däremot skulle jag gärna vilja komma i en del för små kläder (jag har bla en jättesnygg svart/blommig klänning från H&M i 42/44 nånting). Jag behöver verkligen sluta med godis (jag äter mindre godis än förr, men fortfarande för mycket), och både jag och Alice går gärna längre promenader nu, tillsammans kan dom två faktorerna - att sluta med godis och att promenera mer - hjälpa till att komma ner i en storlek mindre utan att jag direkt behöver lida för det. Det är ett lagomt projekt tills vädret blir varmare, och jag kan börja skala bort lagren!
 
Efter allt detta surrandet, så kommer jag till slut fram till det jag skulle säga från början, innan jag distraherade mig själv: jag passade på att fixa och piffa lite när jag var till stan i lördags, lite smink, lite större örhängen, en klänning med lite mera färg (jag har bara använt svart, grått och blått länge nu), min prickiga Marni for H&M-kofta, vinröd kappa istället för grå teddypäls... Jag passade helt enkelt på att snygga till mig lite. Bara för det, så var jag tvungen att ta fram selfiekameran och föreviga det:
 
Håret är som det är (fast inte fullt så illa som det kunde ha varit), jag håller på att spara ut det. Jag klippte mig sist i mitten på oktober, mitt hår växer som tur är väldigt fort, och det visar sig nu vara betydligt lockigare än förr om åren. Det är också väldigt grått, det behövs en skvätt färg i. Jag har mörkbrun hårfärg hemma, det skulle absolut funka, men jag vill färga det rött när det bli längre, och det blir bättre rödfärg om jag färgar på min normala hårfärg än om jag färgar på mörkbrunt. Blekning vore bra att slippa! Glasögonen har jag i brist på andra - mina två favoritpar har gått sönder, jag har dom här, och ett par retroglasögon till, det andra paret har jag inte använt än, för jag blir åksjuk av dom... Jag har ett par bågar som jag funderar på att låta sätta nya glas i, men så är det ekonomin också...
 
Jag passade på att lukta nostalgist och gott också - jag fick hem Sun Moon Stars för drygt en vecka sedan, men den har fått stå och vänta på ett bra tillfälle att prova den ordentligt. Jag vet redan att jag tycker om den - jag använde den på 90-talet, för några år sedan så hittade jag en halvtom flaska på loppis (för en tia!) som jag snabbt tömde, så det är en gammal favorit som jag fått tag på igen. Förra veckan provade jag mig fram mellan damigare dofter (som jag gillar överraskande mycket!), men på lördagen luktade jag sött och fruktigt och litegrann kryddigt. Lite mer som vanligt, alltså, men lite lättare!
 
Idag är det måndag igen, även om den enda skillnaden jag ser mellan måndag och helg, är ifall posten kommer eller inte. Posten kommer idag, så jag har skottat fram brevlådan - jag väntar på ett hemligt paket, och på ett traderafynd. Men innan posten kommer ska jag och Alice ut och promenera en längre sväng, vi ska posta brev (jag ska göra en sak som jag velat göra i många år, äntligen!) och vi ska hälsa på Karin och Egon (det har jag inte berättat för Alice än, det blir en glad överraskning, Egon är hennes bästa kompis!). Jag funderar på om jag inte ska ta fram mina rosa kängor, dom har stått i klädkammaren hela vintern eftersom jag varit på humör för svart, nu har jag på mig en Miss Piggy-rosa stickad tröja (från Suss, jag har många stickade tröjor från henne, hon gillar oversize, för mig blir det då normalsize), och jag gillar att överdriva matchandet. Rosa tröja, rosa kängor, vinröd jacka, cerise halsduk och rosa/grönrandig mössa, kan det vara något?
 
Jag är tydligen på väg upp ur den svartaste garderoben! Är det vårkänslorna som poppar upp, månntro?
 

Kommentera här: