nytt armband av gamla skatter

Som ni kanske sett dom senaste dagarna - det går inte bra för mig nu... Oturen hänger som ett moln över mig för tillfället. Som att det tog tre dagar och tre försök innan jag tog mig in på byn - i onsdags var motoroljan slut, igår fick jag hjälp att få en flaska levererad, men när jag försökte åka ut då, så var batteriet tomt. Som tur är, så har jag en batteriladdare, så den satt i över natten. Jag har aldrig använt den förut, så jag visste inte säkert hur den funkade, eller ens att den funkade - jag höll tummarna ordentligt när jag försökte starta bilen idag. Den funderade några minuter först, men den gick igång! Tredje gången gillt! Så idag var jag in på byn, handlade lite och skickade iväg en bok - idag blir det lyxmiddag (dvs lyx för mig), quornschnitzel (tack Smartson!), potatis av något slag och vitlökssmör (för är billigare än sås). Jag ser fram emot middagen idag!
 
En annan sak som tog några försök innan det funkade, var mitt nya fina armband.
 
Dom här fina glaspärlorna fick jag i ett pysselpaket av snälla Carina (dom celadongröna glaspärlorna i högra hörnet också, superfina dom med!), dom är gamla (jag vet inte hur gamla dock), dom är tjeckiska, och dom är helt fantastiska. Dom finaste pärlorna jag nånsin sett, tror jag! Jag vet inte om dom en gång varit ett armband, eller om dom suttit fastsydda på ett klädesplagg, men jag tänkte omedelbart på armband när jag såg dom. För att få dom att räcka runt min handled, så behövdes det mindre pärlor mellan klockpärlorna, och jag försökte med tre olika innan jag hittade lagomt stora pärlor. Dessutom - jag har inte supermycket smyckesmaterial, jag använde en elastisk tråd, men jag vet inte hur hållbar den är. Den är tunn som fiskelina, men känns inte lika stabil. Frågan är, om jag ska lita på att tråden håller, eller om jag ska hitta på en annan variant att sätta ihop pärlorna till ett armband.
 
 
 
Fint blev det i alla fall! Jag hade två för lite av dom svarta pärlorna, så jag improviserade ditt ett par andra pärlor i samma storlek, och jag bestämde mig för att det funkar. Åtminstone tills jag bestämmer mig för om det här faktiskt håller, eller om jag måste göra om armbandet framöver.
 
Ni smyckespysslare - har ni några kloka råd? Hur skulle ni ha satt ihop pärlorna?
 
Och Carina - tusen tack igen! Som du ser - dina skatter kommer till användning! ♥
 

Kommentera här: