loppislördag - second hand från topp till tå!

Även om jag skriver om kläder ibland, så är det här långt ifrån en modeblogg, inte ens en stilblogg (även om det ligger närmare till hands), och det är definitivt inte en OOTD-blogg. Dagens outfit är helt enkelt otroligt sällsynt, för jag tar aldrig helkroppsfoton på mig själv. Mina kläder känns sällan speciellt intressanta, och eftersom jag är hemma mest hela dagarna så klär jag mig ännu mindre intressant. Å andra sidan - skulle jag börja ta outfit-foton, så skulle förmodligen många kunna relatera, jag klär mig billigt, sällan i märkvärdiga märken, nästan allt är second hand (utan att vara flådigt och vintage, det är fortfarande inte helt lätt att hitta i min storlek, även om jag har krympt en del), det är mycket "mys"-kläder (för mig innebär det strumpbyxor, klänning och stickad tröja, som idag!)... Det finns många modebloggare för den som vill ha inspiration, men jag gissar att det är betydligt färre om man vill känna igen sig.
 
Å andra  sidan, det är därför jag har en OOTD idag - just för att jag inte klädde mig i vanliga mjuka myskläder, jag ansträngde mig lite extra, jag tog till och med på lite läppstift. Så jag skulle förmodligen bli en lika dålig vardagsmodesbloggare jag, för vardagskläderna känns för tråkiga för att motivera kameran.
 
OOTD är också lika med loppislördag idag, för jag har loppisfynd från topp till tå (utom strumpbyxorna, dom är från H&M). Jag sorterar också det här inlägget under "en handgjord garderob", för att dit räknar jag också in begagnade kläder - mitt mål med en handgjord garderob, är att till slut inte ha några nytillverkade/butiksköpta kläder, bara handgjort och second hand.
 
 
 
 
Klänningen är från 70-talet, gissar jag, sydd i flanell, med en vid kjol som når ner på vaden, och fickor (fickor! ♥). Oket har en passpoal i samma röda tyg som kantningen på fickan, och för mig ger det en känsla av country och vilda västern. Jag har haft klänningen i flera år, det här är första gången jag använder den, jag har inte kunnat ha den förut. Koftan är en gammal Busnel, lammull om jag inte missminner mig. Busnel finns fortfarande, men det är ett klassiskt retromärke - hittar man gamla Busnel-plagg till bra pris, så är det bara att slå till, då vet man att det är bra grejer!
 
 
 
Håret är på utväxt, det går inte göra så mycket med det, kanske om jag hade vettiga produkter, men det har jag inte. Jag vet inte ens vad jag skulle använda för produkter - att styla kort hår är inget jag är bra på! Broschen i gulmetall är tung och rejäl, jag tror att den kommer från mormor och morfar, men jag är inte hundra procent säker. Jag har inte använt den förut, fast jag haft den i flera år, och det är rätt synd - den är väldigt snygg! Överhuvudtaget så har jag ett gäng fina broscher som aldrig används, för jag vet inte riktigt hur jag ska använda dom. Glasögonen är köpta billigt på Röda Korset, och sedan har jag låtit byta glas i dom, det kostade ca 1100 kr för enkelslipade glas, väldigt överkomligt! Dom kändes som ett riktigt fynd, dels för att dom är supersnygga (tycker jag), dels för att det är Dior - flådigt värre, alltså! Man kan alltså hitta design till loppispriser! Läppstiftet är inte vintagegammalt, men det är långt ifrån nytt, jag minns inte märket, men kan kolla ifall nån är intresserad. Å andra sidan - jag tvivlar på att färgen finns längre!
 
 
 
 
Dom gamla knapparna satt dels löst, dels var dom för små för knapphålen, så utan säkerhetsnålar skulle klänningen inte hållas stängd. Ett superenkelt fix! Jag kollade igenom knappsamlingen, jag ville ha blå eller röda knappar, det behövdes sex stycken, och dom skulle passa hålen. Det hade varit roligt med flådiga vintageknappar (jag har massor, fina, roliga, eleganta, överdrivna, alla sorter), men jag hade inga som funkade. Det fick bli dom här, vanliga enkla röda knappar. Som synes, så är dom betydligt större än dom gamla knapparna, och dom passade genom knapphålen. Ni kan ju ana hur dåligt dom gamla knapparna passade... Dom nya knapparna piggade också upp klänningen massor, det lade jag märke till när jag jämförde fotona - dom gamla, små, mörka knapparna gjorde att klänningen kändes dystrare. Jag tänkte inte på det då dom satt på plats, men nu när jag jämför så kan jag inte låta bli att se skillnaden!
 

Kommentera här: