fredagsfavoriter - 60-talsmusik, eldsjälar och personlig stil

Jag tycker att det har varit en seg vecka, men ändå är det redan fredag! Inte bara veckan har varit seg, så även har jag, men några trevliga saker har jag hittat på nätet ändå. Till exempel:
 
Jag har lyssnat en hel del på musik från 60-talet. Den första listan är lite mer prydlig, den andra lite skitigare. Tänk skillnaden mellan squares och drapes i Cry-Baby! Väldigt bra musik i båda fallen!
 
 
 
Jag har bjussat på The Pink Lady of Hollywood förut, men jag tycker fortfarande att hon är rätt fantastisk! Överhuvudtaget så gillar jag folk som verkligen hänger sig och går all in, varför nöja sig med halvmesyrer när man kan hoppa i med båda fötterna?
 
En till som verkligen hänger sig, är Liam Burgess, som grundat NOMNOM Chocolate, i videon hänvisar man till honom som en walesisk Willy Wonka, och liknelsen är inte helt tagen ur det blå! Börja titta vid 6:45 (jag hittade inte någon inbäddningsbar video med bara det klippet), och fascineras av en som verkligen är hängiven choklad! Att han är söt som socker skadar inte heller... ^_^
 
Jag har pinnat massor av outfits på pinterest, av någon anledning så fastnar jag för spets, volanger, tyll, transparens, lager på lager just nu. Det här till exempel tycker jag mycket om! En oversize t-shirt med tryck, och så ett gammalt nylonnattlinne ovanpå. Definitivt inte allas cup of tea, men jag gillart! Jag har en genomskinlig top i garderoben som använts alldeles för lite, den är inte lång nog att användas som klänning, men jag kan tänka betydligt mer utanför ramarna när jag använder den! När jag går på loppis framöver, så kommer jag att kolla klädställningarna med underkläder och nattkläder betydligt noggrannare - gamla genomskinliga nattlinnen brukar inte vara helt hopplösa att hitta! Helst i svart, men grått, beige, rosa kan också vara alternativ!
 
En till sak som jag fastnat för - stickade tröjor översållade med pärlor av allehanda slag! Antingen kan dom stickas på samtidigt som tröjan stickas, eller så kan man sy på pärlorna på en redan existerande tröja. Vill man inte ha pärlor över precis hela, så varför inte runt oket tex?
 
Smycken gör mycket för en outfit, och egentligen har jag inte ont om smycken, egentligen har jag fina smycken, men just nu känns alla mina smycken så himla tråkiga (örhängena jag fått av Suss är i och för sig inte tråkiga, men jag har svårt att passa in dom i vardagen...)! Särskilt när jag ser örhängen som dom här - himmelskt fina! Jag har förresten pärlor som en gång varit ett armband (tror jag), sedan jag fick dom har jag tänkt göra dom till ett armband igen - jag tror att den dagen är här! Jag ska bara lura på bästa sättet att sätta ihop dom igen!
 
En blandad kompott, den senaste tiden! Jag har tyckt att parfym har varit roligt, likaså kläder och personlig stil (jag har läst igenom min hög med Styleby, dom senaste var helt olästa, min favorittidning eftersom den inte bara handlar om mode och trender, utan man får också kika in i garderoberna hos stiliga kvinnor, något som är bland det roligaste jag vet), jag har tittat på NCIS, Top Model, Project Runway, och iZombie, som är tillbaka med en ny säsong)... Jag har läst om alla mina Lotta-böcker, promenerat längre än vanligt, och försöker äta bättre än vanligt - mer substans och innehåll, mindre skräp, är tanken. Fast jag är dödligt less på min kosthållning, jag längtar efter frukt och grönsaker, pålägg, riktiga maträtter... Pasta, couscous och potatis är gott, men å vad jag längtar efter omväxling! Under tiden gör jag vad jag kan med vad jag har - idag har jag kokat gula ärtor, nu ska jag göra middag - klyftpotatis och ärt-"hummus", typ. Jättegott, faktiskt, men som sagt - några grönsaker vore gott också!
 

Kommentera här: