skafferidrömmar och skafferifunderingar

För mig, så är drömmen definitivt mer ett walk-in-skafferi än en walk-in closet (även om jag inte skulle tacka nej till en stor garderob heller!), Nigella tex har jag huvudsakligen tittat på för att få en skymt av hennes skafferi. Jag har bott i många lägenheter genom åren (15? 20? många i alla fall!), jag har haft olika slags skafferier, från hyfsat stora skafferier med vädringslucka i ytterväggen i 40-50-talshus, till ett vanligt överskåp i brist på riktigt skafferi (som jag har nu). Jag har alltid gjort mitt bästa för att få ut så mycket som möjligt av mitt skafferi, men har ändå alltid känt att det saknas något - ett walk-in-skafferi/-sval med massor av hyllplats och rad på rad av fina burkar skulle absolut fylla det hålet!
 
  Det här är alltså mitt skafferi nu (plus ett hörn-överskåp för sånt som saknar burkar), jag har som sagt gjort mitt bästa med utgång från vad jag har. Det första jag gjorde när jag flyttade in (ganska exakt på dagen för tre år sedan!!!) var att lyfta bort dörrarna, för 1½ år sedan drygt så tapetserade jag inuti skåpen, och så har jag alla mina torrvaror i (huvudsakligen) gamla plåtburkar med dymoetiketter. Det går att leva med, men är inte idealt!
 
 
Det här tex är helt fantastiskt! Dom flesta skafferier jag hittar på pinterest är väldigt vita, vitt (har ni kanske märkt) är inte riktigt min grej just nu, jag dras till mörkt och mysigt, och föredrar helt klart charm framför ljust och luftigt. Ett sånt här skafferi skulle lika gärna kunna hittas i ett litet hus på prärien som i en engelsk stuga på landet som i en häxhåla längst inne i skogen.
 
 
Det här är kanske ett mer realistiskt alternativ, om jag inte slår ut en vägg i köket... Det har ingen svalfunktion (det skulle i och för sig kunna gå att ta upp en ventil genom bakväggen i skåpet, och sedan ut genom köksväggen...), men det är ett rejält utrymme på en hyfsat liten yta. Och definitivt inte ogenomförbart! Mitt kök ska göras om i framtiden, väggen där diskbänken står (och där skafferiet hänger) ska tas bort, och jag kommer ändå att vara tvungen att hitta en ny skafferilösning när den dagen kommer. Den här lösningen skulle jag absolut kunna leva med, det gäller bara att hitta en väggsnutt att ställa skåpet mot! Å - en inte fullt så stor och tjusig variant, vore att göra om en fulfuruvitrin till skafferi! Såna finns det massor av, oftast superbilligt, lite färg på utsidan, färg eller bets på insidan, kanske lite kreativ omplanering av hyllorna... Det skulle kunna gå! Å - här hittade jag en massa skafferier som jag gillade bättre än länken längre upp - mindre sjukhusvitt, mera personlighet!
 
 
En jordkällare är också något att drömma om, och faktiskt så har jag en större möjlighet att hitta utrymme för en sån, än för ett walk-in-skafferi... Min bild av insidan på en jordkällare är kanske gammaldags, men den är ändå avskräckande - som namnet antyder, så ser jag framför mig en jordhåla med hyllplan för burkar och flaskor. Och insekter och kryp en masse... Om en jordkällare var mer av det här slaget, som ett hobbithus, så skulle jag absolut vara öppnare för det. Å andra sidan - att släppa in ljus motverkar förmodligen meningen med en jordkällare, dvs att hålla svalt. Släpper man in ljus så släpper man in sol, och med solen kommer varmgraderna också. Jag får nog överleva ett tag till utan jordkällare, men ett rymligare skafferi kan jag absolut se i min framtid!
 
*Skriver upp ännu en sak på vill ha/vill göra-listan.*
 

Kommentarer:

1 Miss Baby Peaches:

Det översta såg himla fint ut!

Svar: det allra översta, mitt skafferi alltså? eller det översta av dom länkade bilderna, det blågrå walk-in-skafferiet?
Miss Kitten Heart

2 Miss Baby Peaches:

Jag menade ditt skafferi :)

Svar: Då säger jag tack så mycket! 😊
Miss Kitten Heart

Kommentera här: