önskar billig transport

Om jag ska fortsätta på lördagens önsketema litegrann, så funderar jag över billigare och miljövänligare transportmöjligheter. Just nu så står min bil, och den är dessutom varken speciellt billig eller miljövänlig (pga att det är en bil), men med tanke på att jag bor en bra bit från närmsta samhälle, så är en bil bra att ha, åtminstone på vintern. Bil vill jag alltså inte helt ge upp, men jag funderar på alternativ när det är varmare ute. Vanlig cykel är jag definitivt inte i form för, det är några rejäla uppförsbackar både bort och hem. En elcykel med lastmöjligheter vore inte helt fel, både för matkassar och för Alice att åka, men elcyklar är dyrt i inköp, trots miljöpremien (vilken suverän grej, att subventionera elcyklar!). En lastmoppe vore också ett billigare alternativ, även om det går lite bensin där. Det är inte heller billigt i inköp dock, även om det går att hitta bättre begagnade. En mopedbil med flak drar också bensin, men fortfarande mindre än en bil, och dessutom så kan både jag och Alice sitta och åka torrt i alla väder.
 
 
Just nu är det bara funderingar och önskningar, jag har ingen möjlighet att skaffa nånting överhuvudtaget att färdas med, men samtidigt - slänger man ut sina önskningar så slår dom in rätt vad det är. Det har jag upplevt alldeles för ofta för att inte tro på det! Tills att ett mirakel sker, så fortsätter jag som jag gör (vilket också är både miljövänligt och ekonomiskt) - jag håller mig hemma för det mesta, åker buss om jag måste ta mig nånstans, eller fråga folk som ska den här vägen om jag får åka med, alternativt om dom kan köpa med sig det jag behöver just då. Jag har tur att jag har snälla vänner som ställer upp!
 

Kommentarer:

1 Lena :

Ja man måste hjälpa till med miljön där man kan. Alla bäckar små. Själv är jag tvungen att köra med bil då det är flera mil till närmaste affär och flera mil till jobbet. Men försöker vara miljömedveten på andra områden istället.

Svar: jag har 15 resp 18 km till närmaste samhällen, det är en bra bit. bil är supersmidigt och lättsamt, men det är egentligen enda fördelen. det vore fantastiskt bra om det gick mera bussar (och att dom vore billigare), men när det nu är som det är, så gäller det att hitta alternativ. att göra så gott man kan är det enda man kan begära!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: