kokar saft av träd och ska baka kvällsfikebullar

Alla dessa moln dom senaste dagarna, och inte en droppe regn - hur går det till? Och det har varit riktiga, tjocka moln också, dom ser väldigt vattenfyllda ut, men inte en regndroppe. Min trädgård vill ha en rotblöta!
 
 
Jag trotsade vinden och kylan en stund idag, och gick ut och plockade granskott och björkblad. Det var lite i sista sekunden, granskotten börjar förvandlas till granbarr, jag fick leta lite för att hitta några större mängder skott. Sen, när jag gick ut med Alice, så såg jag en liten gran som var helt ljusgrön av skott, tyvärr stod den inte på min gård, så den får jag inte plocka av...
 
 
Sen ställde jag mig och kokade saft! Väldigt lätt och snabb att göra, lite väl snabb - jag glömde steget när den skulle dra i en halvtimme, så min saft smakar inte fullt så mycket skog som den kunde ha gjort. Men den var god ändå, den skulle passa jättebra med bubbelvatten och en citronskiva tror jag! Jag får testa när jag köpt en ny kolsyrepatron till min SodaStream!
 
Idag hittade jag ett par tomatplantor till bra pris på facebook, dom är hos Birgitta just nu, jag måste ta mig på byn och hämta dom, eller hitta någon som kan tänka sig att leka planttaxi. Odlingslådan är ju färdigbyggd, jag ska bara fylla på jord, så är den redo för tomater och gurka! Det finns gott om plats i den, så flera plantor ryms utan problem - mer tomater och gurka vore inte fel, och chili och paprika också. Särskilt en chiliplanta eller två vill jag gärna ha!
 
Just nu tänkte jag gå och baka lite russinbullar, kvällsfika innan sängdags är alltid trevligt! Faktum är, att för mig är det ett måste att äta innan jag går och lägger mig, dels får jag ont i magen av min medicin om jag inte äter något i samband med att jag tar den, dels äter jag lite och ofta pga gastric bypass för 1½ år sedan, och går det för lång tid emellan måltider så mår jag inget vidare. Något på kvällen, och tidig frukost är alltså måsten för mig! För det mesta är det dock inte bullar, idag var jag sugen på det, så idag blir det nybakta bullar. Bakat på bakpulver, och en liten sats, då är det snabbt och enkelt. Och gott!
 

Kommentera här: