jättetrött, stickar hållbart och nästan påhälsning av björn

Jag är så fruktansvärt trött, jag kommer att lägga mig på soffan om en stund - jag sov inte många timmar i sträck inatt. Dels var det Alice som ville ut var fjärde timma, dels var det myggen som höll mig vaken. Jag får knappt några myggbett, så det var det ingen fara med, men ljudet! Myggor måste vara världens mest irriterande ljud, inte ens Alice stod ut, så fort en mygga började surra, så vaknade hon och gick ut från sovrummet. Och så fort jag fått tag på en mygga, så kom nästa... Jag låg vaken betydligt mer än vad jag sov, och det känns som sagt!
 
  
Att sitta med en film/serie/youtubevideo utan något i händerna har jag jättesvårt för, men jag har inga pågående projekt heller (förutom mitt engelsk konfekt-broderi). Oftast stickar jag, sockar tex, eller en tröja om jag har sån tur med sticklusten, men kläder är jag inte alls på humör för för tillfället (vilket förklarar varför jag inte spelat in ett nytt avsnitt på min podcast - jag funderar faktiskt på att omtänka grundtanken och temat, från "a handmade wardrobe" till "a handmade life"). Vad jag är på humör för just nu, det vet ni ju - självförsörjning, återbruk, odling och sånt, och jag kom faktiskt på ett stickprojekt som faller under precis det temat - disktrasor!
 
Jag har inte använt "vanliga" disktrasor på många år, först använde jag microfiberdukar, nu använder jag en stickad trasa som jag fick av Karin i höstas, och som jag tycker mycket bättre om. Just att samma trasa används gång på gång, och bara tvättas emellan varven gillar jag, både ekonomiskt och miljösmart! Men jag har bara den enda stickade bomullstrasan, och jag har ett par koner med melerat bomullsgarn i stashen, så det slog mig - klart jag ska sticka lite trasor! Planen är att sticka så långt garnet räcker, åtminstone 2-3 trasor, kanske 4, per kon borde det bli, några till mig, och så funderade jag att lägga upp några på etsy också. Jag funderar också på att virka nätkassar, dels till mig själv, dels till min etsy, och att då sälja dom som ett litet paket, en nätpåse och två disktrasor tex. Om min symaskin fungerade, så skulle  det inte vara helt fel att sy några tygpåsar också, jag har ett gäng, men det skadar inte med fler, särskilt i fler storlekar och med kortare handtag. Dom tygpåsar man köper i mataffären är så knasiga i formen - dels är dom väldigt avlånga, dels har dom långa handtag, så för mig släpar dom alltid i backen, och jag måste gå och hålla upp dom. Inte så värst ergonomiskt!
 
Nånting helt annat, men väldigt relaterat till livet på landet - för några kvällar sedan, så ringde Karin. Gå inte ut! var hennes order, hennes gubbe hade just åkt förbi mitt hus, och hade sett två stora björnar som jagade en älgko och -kalv alldeles bortanför mig. Det förklarade varför Alice stod och tokskällde i fönstret strax innan! Jag var på gång i säng, Alice var kissad, katterna var inne, så jag hade inga planer på att gå ut. Däremot gjorde jag mitt bästa för att se björnar, det har jag alltid velat göra, att se björn i det fria, men dels står det en massa träd i vägen, dels var nog björnarna lite för långt borta. Däremot såg jag bilar som åkte ditåt på björnsafari.
 
Livet på landet är alltså inte bara lugnt och skönt, utan kan vara rätt spännande också!
 

Kommentera här: