sommartorka, falsk hjortronsylt, hållbarhets-DIY och dassloppis

Dom som har tjatat om en solig och varm sommar i alla år, dom har definitivt fått sitt lystmäte i år. Och även om det inte alltid är varmt, så är det torrt - gräsmattan är alldeles gul och torr, och i hela landet är det missväxt pga torkan. Djurfoder saknas, både nu och sen i vinter, och en massa djur måste avlivas för att inte behöva svälta ihjäl. Här i min by så är det vattningsförbud, och både idag och imorgon kommer vattnet att stängas av i några timmar, så att vattenmagasinet förhoppningsvis fylls på. Man får säga vad man vill om den vanliga svenska sommaren, men jag må säga - hellre regn i mängd än inget regn alls!
 
Något som också visar på bristen på regn, är mina grödor (eftersom jag inte vattnar en massa heller), det växer, men det växer inte mycket och inte fort. Rabarbern är fortfarande tunn och tanig, och jag har fått rensa bort en massa förstörd rabarber. Trots det, så lyckades jag skramla ihop nästan ett kilo:
 
 
Tillsammans med (butiksköpta i lösvikt) morötter, så blev det till falsk hjortronsylt. Tanken är att det ska smaka ungefär som hjortronsylt, men jag har inte provat den sedan den kallnat, så jag vet inte hur nära smaken hamnar. Utseendet är inte långt ifrån i alla fall!
 
Annars är jag så himla trött (så ovanligt!), jag har saker jag vill göra, men vill helst bara lägga omkull mig. Nu håller jag på att sy tygbindor, det skulle gått fortare med symaskin, men det funkar för hand också. Jag ser nästan (fast bara nästan!) fram emot att ha mens, för att se om dom är så bra som folk säger! Jag har fortfarande inte snickrat kompostlåda, fast jag vet att det inte är ett jätteprojekt, och att det går fort bara jag sätter igång. Jag har en påse med matrester att kompostera i frysen och en burk i kylen, det börjar bli fullt, jag måste helt enkelt få tummen ur! Jag börjar förresten redan märka skillnad i sopkorgen, den är inte ens halvfull, och det är ett bra tag sedan jag bytte påse. En annan sak som jag vill göra, är lite mer av det onödiga slaget - kakor! Jag är kaksugen, och kom på att jag har choklad i skafferiet, chocolate chip cookies vore inte helt fel! Återigen så gäller det att få tummen ur, jag vet ju att resultatet är helt klart värt en stunds jobb. Jag funderar på att plocka fram smöret så att det får mjukna, så har jag nästan kommit halvvägs till färdiga kakor...
 
Förresten, jag har haft besökare på min lilla dassloppis, och jag har sålt lite grejer. Hurra! Sålda grejer gör plats för mera grejer, och jag fortsätter att rensa ut hemma - enda risken är väl att jag tar i lite för hårt när jag rensar, det är så himla skönt att se saker försvinna! Jag har rensat ut grejer förr, och nån gång så har jag ångrat en eller annan sak, men det händer inte ofta, för det mesta är det som sagt bara skönt. Jag funderar nu på att gå igenom skor och väskor också (jag har redan sorterat bort hälften av mina stickade tröjor och koftor), jag har mycket som jag aldrig använder. Dom ryms inte inne på dasset, men jag funderar på att utvidga loppisen till köket under en helg. Jag måste bara fixa skylten vid vägen (jag ska bara komma på ett bra sätt) och annonsera lite mera, så att det är värt att dra fram och prismärka allting. Ett av mina bästa fynd står redan ute på loppisen, mina Swedish Hasbeens. Hur gärna jag än vill ha kvar dom, så kommer dom aldrig att bli använda, jag får bara ont i fötterna av att ha dom på. Kom och fynda ett par snyggisar till jättebra pris!
 
 
 

Kommentera här: