sånt jag är sugen på, och sånt jag lagat till

I vanliga fall, så är jag sugen på sötsaker - godis i synnerhet, särskilt lakrits. Det suget är inte borta, men betydligt mindre - den senaste tiden har jag varit sugen på fetaost och oliver, och idag högg ett nytt sug till - tomater och avokado! Jag köpte fetaost och oliver (eller ja, salladsost) när jag var på affären i veckan, men begränsad av ekonomi och plastbantning, så blev det dom sämsta burkarna på hyllan, tror jag. Den smak som munnen längtat efter var inte den smak den fick, och suget blev inte tillfredsställt. Något som skulle vara fantastiskt gott just nu, är potatissallad med fetaost, oliver (både svarta och gröna!), tomater och avokado, en god vinägrett... Nånting till vore inte helt fel, men jag skulle vara rätt nöjd med bara potatissallad också!
 
 
Couscous är en lika bra grund till en sallad som pasta och potatis (och säkert quinoa och bulgur också, men jag tror inte att jag nånsin ätit nåt av dom), här öste jag i oliverna och osten, och sommarens första sockerärter. I botten skymtar stark tacosås (som inte är så stark - jag tycker att dom borde ha nån slags officiell skala när dom anger stark/medium/mild på såsburkar och dylikt, så att man har nån aning om vad man köper, både vi som gillar spicy och dom som inte gör det), tacosås är oväntat gott när man rör ihop det med couscous! Det syns nästan på bilden att det är dom billigaste alternativen av "fetaost" och oliver...
 
 
En måltid från härom dagen - väldigt ekonomisk och zero waste, men inte så god... Jag mixade pesto på några av dom sista spenat- och rädisbladen i landet, solrosfrön (från Weronica), vitlök och olivolja, blandade med spaghetti, och så skar jag upp rädisor på toppen (dom vita rädisorna är helt klart bäst i den blandade påse jag satte, nästa år blir det bara vita om jag hittar det). Peston blev så besk att den knappt gick ner, jag tror att det var bladen som helt enkelt vuxit sig för stora. Ja, inte spenaten, dom  är pyttesmå men går redan i blom, men rädisorna är definitivt långt från microskott numera, det här blir det sista av rädisblasten som jag äter i sommar. Men jag gav faktiskt inte upp min bladpesto, nästa gång jag åt den, så rörde jag ut den med naturell yoghurt, och då blev den nästan god! Det hade varit långt från zero waste om jag slängde bort ätbar mat, klart den måste få en chans till!
 

Kommentera här: