iste-gelé

Jag började koka sweet tea jam i början av veckan, härom dagen blev den äntligen klar, och då var det dessutom inte jam utan jelly (alltså inte sylt utan gelé). Det första försöket ville aldrig stelna, så jag var tvungen att koka om alltihop, med mer socker, mer citron och mer pektin, och då funkade det äntligen!
 
 
Sex små burkar blev det, gott blev det också, men jag vet inte riktigt vad jag ska ha det till. Det är alltså gjort på iste, sött iste (sweet tea, alltså) med mycket citron i, och jag vet inte om det egentligen ska ätas till tex kött, eller om det är bättre till rostat bröd eller ost tex. Å, till ost är det säkert gott! Jag får prova mig fram i vinter, helt enkelt!
 
 
 
En annan sak jag har i kylen, har jag inte visat er förut - gräslöksblomsvinäger! Jag plockade helt enkelt gräslöksblommor och lät dom dra i vitvinsvinäger i en vecka, och silade sedan bort blommorna och hällde den rosa vinägern på en flaska. Kolla färgen, helt magiskt självlysande! Jag har inte smakat den än, men kommer att göra vinägrett på den i vinter, och kanske hälla den i någon hummus också. Jag gillar att använda så mycket som möjligt på en växt - jag har gjort picklade gräslöksknoppar också, och skulle vilja hitta ett bra sätt att bevara gräslöken också, det som inte torkat bort än...
 
Apropå ätliga saker - man kan bli sugen på dom mest märkliga saker... Godis känns förstås alltid gott, men jag har inget begär på det just nu. Däremot längtar jag efter oliver och fetaost, och kalla yoghurt-/gräddfilssåser. Salt och kallt, det är alldeles säkert kroppen som reagerar på värmen. 30 grader är det ute nu, klockan sju på kvällen, hur vansinnigt är inte det? Jag längtar efter våran vanliga, halvkyliga, regniga svenska sommar!
 

Kommentera här: