ingen lyxfälla hos mig, inte!

 Jag fortsätter att upprepa mig som en repig skiva - värmen! Den här plågsamma värmen som aldrig tar slut! Och nu blir det inte ens svalt på nätterna, så inomhus är det också rätt outhärdligt. Däremot verkar det som att jag hittat en lösning mot broms och mygg, jag gjorde egen myggsprej på alkohol, lavendelblommor, kryddnejlkor och eterisk pepparmyntsolja, och dom senaste två dagarna har jag inte haft en insekt i närheten. Däremot borde jag kanske ha använt "vanlig" sprit och inte isopropylalkohol, för jäklar vad det stinker sprit om sprejen!
 
Mera tjat - jag har fortsatt att titta på Lyxfällan, men att se fler än ett par-tre avsnitt på raken är faktiskt ganska trist, det tenderar att upprepa sig. Nästan alla deltagare har exakt samma problembild - dom bränner alla pengar på cigaretter (dom flesta röker) och/eller snus, läsk och/eller energidryck, alkohol och krogen, utemat och snacks. Sen spelar en del, shoppar en del, en del kör bil en massa i onödan, alla tar massor av lån med jätteräntor och lånar av nära och kära och betalar inga räkningar. Dom tre punkter deltagarna ska klara upp är nästan alltid domsamma - att sluta att ta en massa lån och krediter, att sluta spendera pengar på onödor som tobak, läsk, skräpmat och fest/shopping/spel, och att dom ska växa upp och ta ansvar för sin egen ekonomi. Nån enstaka gång är det en deltagare som sticker ut ur mängden - som tjejen som hoppade av innan veckan var slut och killen som faktiskt tog på sig ansvaret och erkände att han var spelmissbrukare - men annars följer alla manus till punkt och pricka. Som sagt - lite trist i längden. Däremot inte lika trist - nya coachen Patrik Wincent, kan man ha en crush på en ekonomisk rådgivare? Jag som inte ens gillar äldre män (i det här fallet jämnårig...), jag verkar ha ändrat mig på den punkten på senaste tiden...
 
Ok, sista punkten är kanske också lite tjatig, men den bra sorten - så bra och smidigt och billigt att göra saker själv! Jag hade slut på mjölk i morse, då mixade jag ihop en flaska havremjölk, det tog kanske fem minuter. Jag har inget bröd hemma heller, så jag slängde ihop en bröddeg med bland annat dom mixade havregrynen från mjölken och egenkokt maskrossirap, det blev en limpa som står i ugnen just nu. Att använda dom havregrynsrester som blir istället för att slänga eller kompostera dom känns väldigt bra, det är sånt som kallas zero waste!
 
En allra sista punkt - första målet med att ha loppis var att få ihop till snickerifärg, så att jag kan måla klart kök och hall. Den summan är nådd med råge, hipp hurra! Nu sitter två djävlar på mina axlar - den ena säger att då kan jag unna mig en bok eller två på adlibris, den andra är snål och tycker inte ens att jag ska köpa mat, fast det börjar eka tomt. Två djävlar av två extremer. Jag försöker balansera mitt emellan, jag ska köpa färg som planerat, jag ska inte köpa böcker (kanske när sommaren är slut, om pengar fortsätter att droppa in), och jag ska handla lite mat med pengarna jag har i plånboken. Snålar lagom, spenderar lagom. Ingen lyxfälla här inte!
 
 

Kommentarer:

1 Sarah:

Ja älskar värmen men de e jobbigt att de e så varmt inomhus när man ska sova :P

Svar: det jobbigaste med värmen, är att det inte går att komma undan den. är det kallt, så kan man alltid klä sig mer, krypa under filtar, men är det varmt och man inte har ac, så är det inte så mycket att göra. fläktar hjälper lite, men helst hade jag velat ha en grotta att gömma mig för värmen i! en inredd och trevlig grotta, förstås - som bilbos hus i sagan om ringen! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: