idag gick vi på loppis

Idag går det mer än lovligt trögt med målandet, hittills har jag bara målat lite sparkanter, även om jag hade tänkt att fylla i med pensel innanför kanterna innan jag går och lägger mig. Om jag orkar! För jag och Alice, vi hade annat för oss idag än att vara hemma och måla - vi promenderade iväg på loppis! Det var varmt förstås, så jag tog med vatten åt Alice, och vi hade täta vattenpauser - hon drack inte varje gång, men även om hon inte drack så dränkte jag in pälsen och tassarna. Och så fick jag bära henne bitvis, hon är inte van långpromenader på sådär 1½ timme, särskilt inte i värme och sol. Till vår glädje, så fick vi skjuts sista kilometern - det började kännas rätt jobbigt då, faktiskt, och Alice ville som sagt inte alls gå. Att gå själv är en sak, att bära på 5 kg hund är en helt annan sak!
 
Loppisen var rätt fullproppad med saker (bland annat såg jag flera delar ur Åhlèns gamla Inga-servis, som jag köpte på 90-talet, som jag faktiskt nästan ångrat att jag gjort mig av med), men det var varmt, jag jonglerade Alice och en korg, och det var rätt mycket folk (och så ska jag faktiskt inte köpa på mig en massa nya saker, det är så skönt att det börjar glesna hemma!), så jag kollade bara väldigt snabbt, och köpte till slut två ramar. En ram till ett tryck av caritaritar (det har hängt provisoriskt på väggen länge, i behov av en ram), en liten krusidullig ram som jag lyckades ha sönder det första jag gjorde. Nu ligger den med torkande lim, jag hoppas den håller ihop såpass att den kan hängas upp i alla fall!
 
Och så fikade vi förstås, det var det jag såg framför mig hela promenaden dit, och som tur var så var det gott också - annars hade jag blivit fruktansvärt besviken! Och sen fick jag skjuts hem, gissa om både jag och Alice uppskattade det! Hade vi fått gå båda hållen, så hade min trötthet nu varit som en fis i rymden i jämförelse!
 
Nu har jag druckit te, ätit middag (som råkade bli alldeles för salt), ramat in och hängt upp trycket, väntat på att lim ska torka (får nog vänta tills imorgon, så då har jag gott om tid att fundera på vad jag ska rama in), kollat på The Frankenstein Chronicles på netflix (jag tänker passa på och titta så mycket jag bara hinner innan min gratismånad tar slut!), jag verkar vara inne på historiska deckare just nu, igår såg jag The Alienist. Båda serierna är helt ok, inte fantastiska men tittbara, den ena utspelar sig i början av 1800-talet, den andra i slutet, den ena i London, den andra i New York. Vad jag helst vill titta på, är inrednings-TV, men känner mig begränsad av utbudet. Inte bara utbudet på netflix (det finns faktiskt en del, även om det tyvärr inte tilltalar mig), utan utbudet på nätet överhuvudtaget. Med tanke på hur populärt inredning är, så borde det spelas in mera inrednings-TV, och sedan borde fler serier gå att hitta på nätet. Flera av mina favoritserier går inte att hitta längre (jag lyckas inte i alla fall), inte heller många av dom serier jag skulle vilja ge ett försök heller.
 
I alla fall. Jag är så trött, men har slut på bröd, och klockan är bara sju, jag kan inte lägga mig än. Baka bröd först, och göra tidig kväll sen känns som en lysande plan!
 

Kommentarer:

1 Anna:

Hej Malin! Läste just ikapp och förvånas alltid över hur otroligt kreativ och händig du är! Så otroligt duktig! Blev nyfiken på om du fortfarande målar och säljer konst? Jag skulle tro att om du hade en internationell webbshop så skulle du kunna tjäna riktigt bra på det, och behöver ju inte vara stora konstverk heller, kan ju vara allt ifrån ACEOs till lite större. En del andra konstnärer tar riktigt bra betalt även för mindre konstverk så kanske kan vara ett tips?!

Svar: tack, tack! jag har inte målat på ett tag, det kommer i skov, ibland är det tyvärr långt mellan varven... jag har en etsy-shop, jag har sålt en del där, men det är svårt att synas, det är så många som säljer där. jag har ett gäng "utvidgade" atc's som jag ska komma mig för att fotografera och lägga upp, men jag funderar på att överge etsy - dom har ändrat på en del, så att dom tar en större del av kakan. alternativet är att sätta högre priser, men då blir det förstås svårare att sälja. för att kunna ta riktigt bra betalt så måste man vara något av ett namn, ha trogna följare, jag har några som vet vem jag är och som gillar det jag gör, men med dom brukar jag byta min konst... :O ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: