hållbar husmoder

Med tanke på att det är äckelvarmt både inne och ute, och med tanke på att jag är så jäkla trött, så tycker jag att jag ändå fått mycket gjort idag - jag har mixat havremjölk, bakat bröd, gjort iste, gjort smörgåsmargarin, tvättat... En massa husmoderliga sysslor av det hållbara slaget. Och av det ekonomiska slaget! Exempel: en liter havremjölk kostar kanske 5 kr att göra själv, högst. Iste gör jag istället för saft av något slag, ett par matskedar grönt te i en tillbringare kallt vatten får stå och dra över natten, sedan fyller jag på samma kanna med samma te 2-3 gånger till innan jag byter teblad, så det är otroligt billigt. Och gott!
 
 
Det blir mycket sallader nu, sallad med potatis, med couscous, med pasta, med sötpotatis... Det blir lätt så, när det enda som är redo att skörda är spenat och rädisor (och små sallatsblad). Jag är super-zero waste med mina grönsaker, och kastar inte bort nånting - även rädisbladen äts upp! Fast dom börjar vara lite taggiga nu, dom får bli pesto av något slag nästa gång.
 
Den här gången blev salladen förresten sisådär, nånting i den är beskt av bara den. Dressingen var dock god, den här gången blandade jag en burk full, så jag har färdig dressing i kylen nästa gång det är salladsdags!
 
Nu ska jag hänga lite mera tvätt, sätta igång en sista maskin, fylla på glaset med iste, äta lite mer couscoussallad, och sedan ska jag lägga omkull mig på soffan med Alice - jag är så väldigt trött! Imorgon borde mina eteriska oljor äntligen komma, då ska jag göra lårskavssalva, hurra! När det är varmt ute, så är det skönt att kunna ha bara ben!
 

Kommentera här: