grönt är skönt

Det blir ett lite sammanplockat inlägg, sammanhållet av en röd tråd. Eller ja, en grön tråd!
 
 
En väldigt suddig bild, men jag kan inte ta en ny, för jag har ätit upp dom... Sockerärterna är dom som trivs bäst i trädgården i år, och det är nog dom som får minst omvårdnad också. Jag skyller deras framgång delvis på att jag täckte deras jord med gräsklipp - gräsklipp ger dels näring när det förmultnar, dels gör det att jorden inte torkar ut lika fort. Tydligen så fungerar det, och nästa år är planen att täcka mera jord med mera gräsklipp.
 
Nästa år hoppas jag på att ha egen kompost också - jag började skruva ihop komposten idag, men skruvbitsen slets ut och jag tror inte att jag har flera "vanliga" stjärnbits. Jag ska kolla ordentligt, men måste troligen köpa en ny. Som tur är, så är det inte många kronor det är frågan om! Mina brädor börjar också ta slut, men det löser sig lättare - jag har mera brädor, bara det att jag måste såga och hålla på. Jag tror att jag kan plocka ihop skruv så att det räcker också - jag ser fram emot att få en färdig kompost, surt bara att det ska hänga på en bit...
 
 
Lite i taget går snickerimålningen framåt... Jag vet inte varför det går så trögt... Eller jo, egentligen så vet jag - jag är inte helt hundra på färgen, så då är det inte den wow-upplevelsen att måla som det brukar vara. Dessutom är färgen inte rolig att måla med, det är som att måla med honung ungefär, det täcker jättedåligt. Men det här gillade jag - för att kunna gå i trappen när den var nymålad, så målade jag vartannat steg, och nu ser den ut som taket i ett cirkustält!
 
 
 
 
Kaktusar och suckulenter är mina favoritblommor, jag har en del suckulenter, men betydligt mindre kaktusar (eller i och för sig, jag har några jul-/november-/påskkaktusar, och ett par ripsalis, dom tänker jag aldrig på som kaktusar), så jag var jätteglad när jag hittade två kaktusar till bra pris på facebook igår. Jag vet inte om det syns på bild, men det är rejäl storlek på dom, jag trodde först att dom skulle vara små, så det var en glad överraskning! Kaktusen i den gula krukan har jag haft länge, den har känts sig lite ensam bland alla suckulenter, så den blev väldigt glad över kaktuskompisar!
 
Förresten, jag har några kaktusar på önskelistan, det här är två av modellerna - en rund med långa taggar och en med platta "blad" staplade på varann. Jag blev sålunda också väldigt glad!
 
Jag samlade ihop alla tre på ett "mässings"-fat, tillsammans med en kurvig kruka (köpt på loppis för halva priset i vintras), bergskristallkluster och skärvor från en marockansk skål. Dom skärvorna har jag sparat i 18 år (en del var ett mosaikfat ett tag, tills jag råkade låta det stå ute över vintern, och limmet och fogen släppte), jag köpte en keramikskål när jag var i Marocko, och den gick sönder på flyget hem (tips - inga keramikskålar i packningen, dom två fat jag hade som handbagage höll däremot hela vägen hem). Jag hade inte hjärta att slänga skärvorna, och jag har fortfarande inte hjärta till det. Planen är att göra något av dom, förmodligen mosaik igen, men just nu så passar dom bra ihop med kaktusarna och kristallerna. ^_^
 
Förresten igen - jag håller ju på att byta ut mina retrokrukor mot mässingskrukor, men nu påmindes jag om att lerkrukor med patina är fina, dom också. Funkar det att blanda lera och mässing? Visst gör det det?
 
 

Kommentera här: