extraloppis i helgen och ekonomifunderingar

I helgen utvidgar jag min loppis till köket också, jag har en massa saker som inte får plats ute på dasset. Dessutom har en i grannbyn loppispremiär för året i helgen också, så förhoppningen är att loppissugna folk som ändå har vägarna förbi kikar in här också. Jag har rensat ut en massa väskor, tröjor och koftor var bland det första jag gick igenom, skor blir det också tills i helgen. Jag har gått igenom mina smycken också, och rensat ut en massa, och nu håller jag på att tömma min sekretär - jag beslutade att den också ska få flytta hemifrån. Nej, minimalist blir jag nog aldrig, men lite mindre saker skadar inte...
 
En annan sak - jag funderar på att flytta in sängen i målarrummet, och hyra ut sovrummet. Det är en stor grej, särskilt med tanke på hur enstörig jag är, och med tanke på att jag har rätt starka åsikter om hur jag vill ha saker och ting här hemma. Förmodligen kommer jag fram till att det inte är något för mig... Men jag känner att jag åtminstone måste tänka igenom idén ordentligt innan jag förkastar den. Hade jag haft husvagnen i ordning så hade det inte varit något att fundera på, den hade jag hyrt ut på en grisblink.
 
Jag har kollat på en massa avsnitt av Lyxfällan, och hur min ekonomi än är, så är jag glad att jag inte är på den nivån. Jag kan absolut känna igen mig i en del av dom, förr har jag överspenderat för pengar jag inte har, jag har lånat för att täcka andra lån och krediter, pengar som bara spenderats upp. Jag tror faktiskt att jag törs säga, att dom senaste 10-15 åren har förändrat en del, dom senaste tre åren har förändrat ännu mer, och det senaste året eller så har förändrat mest. Eller den senaste månaden är det nog som har förändrat mest. Även med en fördubblad inkomst, så är det mycket som jag inte skulle köpa längre, pga plast och avfall, och för att jag helt enkelt inte behöver det längre. Jag har blivit mycket medvetnare om vad jag egentligen behöver, och åtminstone just nu så får jag en större kick av att rensa ut och sälja, än av att köpa. Jag har en större grej på inköpslistan, som jag hoppas på att få ihop till den närmaste månaden - snickerifärg. Jag vill måla klart köket och hallen. Annars är det i princip bara småsaker på inköpslistan, och dom flesta av dom sakerna hoppas jag hitta på loppis.
 
Det som jag alltid har behövt förändra, är orsaken till att jag spenderat pengar, och jag hoppas att jag börjar nå dit nu. Jag har alltid fått må-bra-kickar av att shoppa, nu får jag dom av att hitta sätt att klara mig på lite och ingenting - att göra ett projekt av att spara pengar är helt enkelt sättet för mig att få det att funka. Jag känner tyvärr mig själv, jag vet att lusten och engagemanget försvinner efter ett tag, att dom flyttar till ett nytt projekt, men jag är dum nog att hoppas på att det här håller i sig och blir en livsstil.
 
Apropå att spendera... Grejerna jag beställt kom äntligen idag, eteriska oljor (nu ska jag blanda krämer och medikamenter!), diskborstar och tvättnötter. Mina diskborstar och tvättmedel är inte helt slut än, men med tanke på att det tar ett tag att få hem beställda saker, så bestämde jag mig för att det är bättre att ha lite framförhållning.
 
 

Kommentera här: