önskemuggar och porslinstankar

Nånstans i mitt bakhuvud, så sitter nån som är helt desperat efter en ny favoritmugg... Den tänker visst inte ge sig, förrän den muggen är hittad, och tänker visst fortsätta att kika på muggsamlingar på youtube, och muggar att önska sig på nätet. Jag önskar att den kunde begripa, att det spelar ingen roll hur fina muggar jag än hittar, så måste jag ändå vänta tills den rätta muggen dyker upp på loppis...
 
Gillar en gulligt och tjejigt, så är Modcloth ett säkert kort - till bra priser dessutom (förutom att frakten förstås blir en del, eftersom det är en amerikansk nätbutik, men det är tyvärr så det är). Dom gör mig inte besviken på muggavdelningen heller!
 
Kollar jag på inredningsvideos på youtube (eller julvideos eller haulvideos eller liknande), och ser fina saker, då kommer dom ofta från World Market.Vill enn titta på fint julpynt, då ska en kika på World Market! Och vill en titta på fina muggar, då funkar visst World Market lika bra, då också!
 
Hittar en fina saker på Indiska, så hittar en fina saker på Anthropologie också - dom har lite samma bohemiska, färgglada, mönstrade stuk. Även på muggarna!
 
Urban Outfitters är hipsterns favoritbutik, men jag hittar också fina saker där! Mycket är åt det ironiska hållet (gott om ironiska muggar, med avokados och ampelväxter och sånt), vilket borde vara min cup of tea (vi i generation x typ uppfann ironin ju, kallas inte för inte för den ironiska generationen). Tydligen väljer jag hellre fint och gulligt än ironiskt att dricka ur, tydligen tar jag te på stort allvar...
 
Och tydligen är det nånting gulligt med motiv eller bohemiskt med rustik glasyr som jag är ute efter, om jag tittar och jämför alla muggar jag lagt upp och önskat nu, och mycket katter! Fast det kan i och för sig bero på att det finns mycket mer kattmuggar än pudelmuggar, annars hade det varit pudelmotiv på muggarna också! Förresten, om jag funderar mera realistiskt på vad jag skulle vilja ha, så lutar det åt något sånt här - fin färg, fin form, retro och rustikt och murrigt på samma gång. Svensk designklassiker, det blir sällan helt fel då! Eller så bejakar jag mitt inre okonsekventa jag, som ändrar smak och tycke som andra byter underkläder, och helt enkelt köper udda muggar, en och en, när jag hittar dom. Mina försök att skaffa enhetligt porslin går ändå sisådär, jag är som sagt dålig på att hålla mig till bara en sort när det finns så mycket fint!
 

Kommentera här: